Монитор Изпратих детето си здраво сутринта, сега сме в болница. Катерина

...
Монитор
Изпратих детето си здраво сутринта, сега сме в болница. Катерина
Коментари Харесай

Изповедта на една майка: Сутринта изпратих детето си живо и здраво, а сега сме в болница

 Монитор " Изпратих детето си крепко сутринта, в този момент сме в болница. Катерина плаче доста, аз самата съм мощно уплашена и ми е доста тежко ".

Това показа пред публицисти в Русе майката на потърпевшото при случая в Силистра 6-годишно момиченце – Радостина Радева. То бе признато в отделението по пластично-възстановителна хирургия в УМБАЛ " Медика “ в Русе.

Детето е пристигнало с кола за спешна помощ през днешния ден малко след 14,00 часа. С цялостна упойка раните му са обработени и превързани. Операцията е траяла към половин час.

" Момиченцето е в устойчиво положение. Има към 8 % изгаряния на десния крайник, дясната ръчичка, дясната половина на гръдния панер и шията. Изгарянията са от втора степен – а и б, само че най-точно дълбочината се дефинира на третия-четвъртия ден “, изясни доктор Наско Тютюнджиев, което е оперирал детето.

В понеделник ще бъде направена нова превръзка на момиченцето с цялостна анестезия. По думите на лекаря децата се възвръщат от изгаряния по-бързо от възрастните пациенти, само че пък раните им са по-дълбоки, защото кожата им е по-нежна. Д-р Тютюнджиев не се ангажира с прогноза какъв брой време ще продължи лекуването.

Майката изясни, че е подписала декларация, с което е дала единодушие детето й да участва на събитието, само че в случай че е знаела по какъв начин тъкмо ще протече то, в никакъв случай нямала да го пусне. Разказали са й, че откакто осколката от взривената граната отхвръкнала, пламнало якенцето на момиченцето й. Първа на помощ се притекла учителката Иванова.

Радостина ще остане с детето си в болничното заведение и ще се грижи за него по време на цялото му лекуване. Сега единственото предпочитание на Катерина било да й донесат плюшено мече.

По телефона директорката на градината госпожа Аврамова сподели, че обстановката е овладяна и другите две потърпевши деца са в положително положение, само че би трябвало да им се помогне да преодолеят напрежението. Учителката Иванова пък съобщи, че не може да дава изявленията пред публицисти, защото изпращала децата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР