Моника Добринова, която е бивша съпруга на Евелин Банев-Брендо, осъди

...
Моника Добринова, която е бивша съпруга на Евелин Банев-Брендо, осъди
Коментари Харесай

Бившата съпруга на Брендо осъди прокуратурата за обезщетение

Моника Добринова, която е някогашна брачна половинка на Евелин Банев-Брендо, осъди прокуратурата за обезщетение в размер на близо 120 000 лв.. Това реши Софийският градски съд (СГС), където Добринова е завела иск за 200 000 лв. по Закона за отговорността на страната и общините за вреди (ЗОДОВ), съобщи 

Бившата брачна половинка на Банев беше съдена и оправдана по делото за организирана незаконна група за пране на над 20 млн. лв. от наркотрафик. Процесът срещу Брендо в България завърши дефинитивно през 2018 година, когато Върховният касационен съд призна за отговорни единствено него и доведения му брат Симо Карайчев за присъединяване в незаконна група, която обаче единствено е имала за цел да пере пари, само че не го е направила. Върховен касационен съд наложи условно наказване на Карайчев и окончателно оправда Моника Добринова и сестра ѝ Десислава Дишлиева.

За да свидетелстват за вредите, които е понесла по време на процеса, показания пред съда са дали бащата на Добринова и нейна другарка, които описват, че се тревожела най-вече за децата си. Бившата брачна половинка на Банев се почувствала най-зле при първичната неоправдателна присъда, плачела непрестанно, не можела да спи и получавала паник офанзиви. Заради медийното отразяване на процеса с месеци не излизала от вкъщи си и даже не включвала тв приемника, с цел да не схваща огромната ѝ щерка какво се приказва за нея.

В решението си арбитър Богдана Желявска отбелязва, че Добринова е привлечена като обвинена през 2007 година, а делото завършва през 2018 година и акцентира, че 11 години е била упрекната и подсъдима за закононарушение, което не е направила. Съдът регистрира, че болките и страданията на Добринова от неоснователното обвиняване не са отминали изцяло и до през днешния ден, само че показва, че виновността за тях не е единствено на прокуратурата, а е и в забавянето на дело в правосъдната фаза.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР