money.bgНавигацията на Google Maps все още може да води шофьорите

...
money.bgНавигацията на Google Maps все още може да води шофьорите
Коментари Харесай

Gооglе Марѕ щe пoĸaзвa дaли aвтoбycитe oт гpaдcĸия тpaнcпopт идвaт нaвpeмe и ĸoлĸo ca пpeпълнeни

money.bg

Навигацията на Гугъл Maps към момента може да води водачите до задънени улици и неасфалтирани черни пътища, само че услугата се усъвършенства и може да усъвършенства пътуването с градския превоз.

Tехнологичният колос Гугъл заяви за новата алтернатива в четвъртък. Тя ще демонстрира какъв брой са претъпкани рейсовете и влаковете на метрото в градския превоз. Освен това ще планува закъсненията и промените по отношение на разписанието и ще уведомява потребителите за това, написа Gizmodo, базирайки се на информация от Гугъл.

Според нея услугата ще бъде налична в 200 градове по целия свят. А опцията за закъсненията на превоза към този момент е била стартирана в Индия преди три седмици.

Технологията е създадена въз основа на способи, които Гугъл употребява взаимно с потребителите си от няколко месеца. От октомври програмата Гугъл Maps прави питане към употребяващите я, дали могат да споделят информация за превоза. Данните, които потребителите са давали, са желания тип превоз от тях заран, броя на свободните места и броя на правостоящите.

Така технологията е събрала база данни, посредством която може да изготвя прогнози за избран маршрут и превоз.

Сега в определени градове, когато пътуващите в градския превоз, потърсят информация от Гугъл Maps от устройства с Android или iOS, приложението ще изпрати известие като това: " Има единствено места за правостоящи ".

Гугъл e направила изследване, с цел да разбере къде са най-натоварените градски направления. В Буенос Айрес се намират първият, третият и шестият най-натоварен маршрут в света. В Ню Йорк има натоварено градско пътешестване, което е десето в света.

Приложението работи сходно на опцията за определяне на препълнените заведения за хранене и магазини, стартирана през 2017 година.

Информацията за прогнози в действително време Гугъл получава от консуматори, които умишлено или на са дали позволение приложението да употребява техни данни анонимно.

Все още от компанията не са съобщили в кои градове ще бъде стартирана услугата, само че опцията за закъснели рейсове е налична за потребителите в Индия. Очаква се тя да навлезе и в други страни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР