Монбат Груп, чрез компанията-майка Монбат АД и дъщерното дружество Монбат

...
Монбат Груп, чрез компанията-майка Монбат АД и дъщерното дружество Монбат
Коментари Харесай

Монбат Груп със споразумение с BRITISHVOLT за продажбата на литиево-йонната дивизия на групата в Германия

Монбат Груп, посредством компанията-майка Монбат АД и дъщерното сдружение Монбат Рисайклинг ЕАД подписаха съглашение за продажбата (SPA) на 100% от капитала на основаната в Германия компания Monbat Holding GmbH

Monbat Holding GmbH е посредническа холдингова конструкция на Монбат Груп, притежаваща 100% от EAS Batteries GmbH (EAS) и 100% от Monbat New Power GmbH (MNP).

EAS дава отговор за оперативния екип и прави комерсиалните действия в литиево-йонната дивизия на Монбат, а MNP има завода, оборудването и друга благосъстоятелност, в това число патентите, лицензите и създадените в компанията изобретения и ноу-хау.

Трите компании – Монбат Холдинг (холдингова структура), EAS Batteries (оперативна структура) и MNP (структура, стопанисваща активи) образуват литиево-йонната дивизия на Монбат.

Споразумението за продажба на 100% от дяловия капитал на Monbat Holding GmbH предстои на завършване, в това число на всички регулаторни утвърждения.

Купувач на акциите на Monbat Holding GmbH е английската компания Britishvolt – пионер в батерийната промишленост, чиято активност е концентрира върху създаването на технологии за акумулатори от последващо потомство и обвързваните с тях проучвания и решения. Britishvolt работи за развиването на бъдещето на електрическия превоз и стабилно предпазване на сила, като създава най-хубавите в класа, нисковъглеродни, устойчиви и отговорно създадени технологии за литиево-йонни акумулатори.

Стойността на договорката за акциите на Monbat Holding GmBH е 36 млн. евро и включва кеш съставен елемент, както и издаване на елементарни акции от капитала на Britishvolt.

Виктор Спириев, Изпълнителен шеф на Монбат АД, съобщи: Структурата на договорката изцяло поддържа плануваното развиване на EAS Batteries GmbH и Монбат Груп. Монбат ще резервира наличието си в литиево-йонната промишленост посредством миноритарния дял, който Групата ще държи в английската компания Britishvolt. Вярваме, че Britishvolt е верният стратегически сътрудник, който разполага с нужните запаси, с цел да стане водач в даването на литиево-йонни решения за електрифициран превоз и предпазване на сила. Синергията сред EAS Batteries GmbH и Britishvolt в допълнение ще способства за прибавяне на стойност за купувача, неговите акционери и всички заинтригувани лица.

Орал Наджари, създател и Изпълнителен шеф на Britishvolt: Това придобиване – второ в нашата къса история и първо зад граница – акцентира упоритостта и решимостта на Britishvolt да предлага най-хубавите в класа им решения за акумулатори на своите клиенти. В продължение на неотдавна оповестеното нахлуване в бранша за батерийни решения в морския превоз, EAS ще способства за по-бързото постигане на тези кафези до пазара и ще разреши на компанията да осъществя облаги по-бързо. Сделката идеално добавя нашата пътна карта „ Проект Титан “, която ще ни разреши да предложим по-голям формат кафези, особено ориентирани към най-високия клас клиенти. Тези кафези ще оферират нараснала мощ и енергийна компактност, както и усъвършенствани благоприятни условия за бързо зареждане. Най-добрите параметри без компромис!

*Източник: monbatgroup.com
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР