Момичетата в Германия са учили по-усилено и са прекарали по-дълго

...
Момичетата в Германия са учили по-усилено и са прекарали по-дълго
Коментари Харесай

Проучване: Момичетата в Германия учат по-усилено по време на пандемията

Момичетата в Германия са учили по-усилено и са прекарали по-дълго време в креативен планове , в сравнение с момчетата по време на немската обсада поради ковид, само че и девойки, и момчета нервират повече родителите си , в сравнение с преди затварянето на учебните заведения през март, откри изследване, представено от " Ройтерс ".

Средното време , което децата са отделили за учебна активност, е спаднало до 3,6 часа дневно , от 7,4 часа норма, съгласно изследването на института Ifo.

След като учебните заведения би трябвало да отварят още веднъж през идващите седмици, изследването откри, че 64% от родителите считат, че децата им са научили доста по-малко по време на пандемията .

Междувременно времето, което прекарват в гледане на телевизия, игра на компютърни игри или потребление на телефони , се е нараснало до 5,2 часа дневно от четири.

Момичетата са употребявали конзоли и телефони с един час по-малко дневно от момчетата, само че са отделили половин час повече за учене, 20 минути повече за четене и креативен занимания и 15 минути повече в обществените медии.

Родителите са удвоили времето, прекарано в помощ на децата с образователни действия, до един час дневно, откри изследването, като доста от тях се карат повече от преди .

" Резултатите демонстрират какъв брой е значимо да се върнем към естествените уроци в учебно заведение , като съблюдаваме защитните ограничения ", разяснява Лугер Восман, началник на центъра за стопанска система на образованието Ifo.

Децата ще би трябвало да носят маски най-малко част от времето и да се придържат към обществено разграничаване .

Германия имаше относително малко смъртни случаи от COVID-19 , частично с помощта на необятно публикуваните проби и добре оборудвана система за опазване на здравето .

Но през последните седмици случаите на инфектирани се усилват , като здравните специалисти показват по-слабото съблюдаване на разпоредбите за хигиена и разграничаване .
 Германия към този момент се бори с втора вълна на COVID-19
Германия към този момент се бори с втора вълна на COVID-19

Броят на случаите е повишен с 879 до 211 281
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР