Момичетата на старши треньора на Женски футболен клуб „Бургас -

...
Момичетата на старши треньора на Женски футболен клуб „Бургас -
Коментари Харесай

Женският футболен отбор на Бургас спечели първо място на силен турнир в Пловдив

Момичетата на старши треньора на Женски футболен клуб „ Бургас " - Даниела Димитрова, завоюваха първото място на мощен шампионат в Пловдив, проведен от БФС. Силни и потвърдили се през годините тимове се „ подчиниха " на бургазлийки.

Участие във футболната конкуренция взеха ФК „ Златоград " - гр. Златоград, ФК „ Ботев 2014 " - гр. Рудозем, ФК „ Пълдин " - гр. Пловдив, ФК „ Енко " - гр. Пловдив, ЖФК „ Берое " - гр. Стара Загора и ЖФК „ Бургас " - гр. Бургас. Отборите бяха разпределени в две групи, като бургазлийки съумяха да завоюват две победи в своята, с което завоюваха правото да се състезават на финала с спечелилия от втората група - ФК „ Пълдин ". Оспорваната крайна намира се реши с осъществяване на дузпи след тъждество и липса на голове в постоянното време. С успеха бургаските девойки прибавиха поредна купа за първо място през последните месеци. Специалистите във футболните среди са единомислещи в похвалите си за бързия им напредък.

ЖФК " Бургас " продължава да провежда междуучилищни футболни шампионати за девойки и девойки под надпис „ Вкарай гол на експанзията ", като следващият подобен беше извършен на 27.04.2018 година в Спортен център „ Славейков ". В него взеха присъединяване близо 80 девойки от образователни заведения на територията на община Бургас. Целта на шампионатите е както да се разпространява и развива женският футбол в града и страната, по този начин и да се показа футболът за девойки и девойки като различен метод за предварителна защита на насилието и експанзията измежду младежите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР