Моментът, в който ние сме домакин на срещата Три морета,

...
Моментът, в който ние сме домакин на срещата Три морета,
Коментари Харесай

Цели и приоритети на Три морета - коментар на Симеон Николов и Владимир Сиркаров

Моментът, в който ние сме хазаин на срещата " Три морета ", е доста значим от чисто български интерес, тъй като е, когато самодейността е във напредък. Това сподели в " Денят стартира " дипломатът Симеон Николов, който е шеф на Център за стратегически проучвания в сигурността и интернационалните връзки.

" Тази година самодейността " Три морета " стартира с доста по-голям възторг и това е изцяло основателно, тъй като от октомври предходната година, когато проработи капиталовият фонд, се появи по-голяма убеденост, по-голям оптимизъм в страните, които започнаха да се включват ", казая още Николов.

Според дипломата има малко прекален оптимизъм и се виждат огромните вреди от неналичието на прекомерна осведомителна акция. По думите му нито публицисти, нито специалисти са осведомени добре със същността на самодейността " Три морета ", заради което се появяват и редица спекулации в медиите, само че " това беше и в страните, които до момента бяха домакини ".

Според икономиста от Съвета по стопански и обществени политики Владимир Сиркаров капиталовият фонд е релативно дребен за мащабите, които се разясняват в идващите 15 години.

" Има 9 акционери все още - това са банката за развиване и 9 страни, от които част е ин България. Към момента е малко под милиард личният капитал, като иде1ята е да се диостигне личен капитал от 3 до 5 милиарда, което да генерира много по-сериозни запаси, като се притегли частния капитал и това е основно, в последна сметка да може бизнесът да види вероятност в тези планове ", сподели Сиркаров.

Според него в случай че бизнесът не валидира такива планове, те са обречени на крах.

" Важно е да сме допустимо най-прагматични, да не се вличем толкоз от мащабността, от политическото говорене ", акцентира Сиркаров.

Вижте още във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР