Момчетата от бандата One Direction ( Уан Дайрекшън), която само

...
Момчетата от бандата One Direction ( Уан Дайрекшън), която само
Коментари Харесай

Никол Шерцингер е „истинската майка” на групата „One Direction”

Момчетата от бандата „ One Direction ” ( „ Уан Дайрекшън ”), която единствено за петилетка изгря и залезе от музикалния хоризонт, би трябвало да са доста признателни на певицата Никол Шерцингер.
 
През 2010 година, когато и петимата се оказват на кастингите за шоуто „ X Factor ”, певицата се изявява като посетител съдията.
 
 Gulliver/Getty Images

След като момчетата поотделно впечатляват журито, само че заради една или друга причина не съумяват да прескочат избран стадий в кастингите, сексапилната брюнетка, самата тя част от момичешка група в предишното (бел.ред. Дестънис чайлд, където изгрява звездата на Бионсе), предлага на сътрудниците си да съберат момчетата в... група.
 


Така Хари Стайлс, Лиам Пейн, Луи Томлинсън, Найл Хоран и Зейн Малик образуват английската бандата „ One Direction ”. Бързата популярност не би трябвало да заблуждава, че пътят на младежите до появяването на бандата на 23 юли 2010 година е бил елементарен.-->
 
 Gulliver/Getty Images

Зейн се записва за кастингите на музикалното шоу още през 2009 година, само че по този начин и не се явява, тъй като не събира храброст. Година по-късно се изправя пред съдиите с акапелно осъществяване на песента „ Let me love you ” на Марио и минава в идващия стадий на състезанието. Подобно на него Лиъм кандидатства в предаването още като 14-годишен. Журито „ не отрязва крилете му ”, само че го изпраща с апела да се върне още веднъж след няколко години, когато гласът му ще е по-трениран.

В седмото издание на шоуто е утвърден след впечатляващо осъществяване на песента „ Cry Me A River ” на Майкъл Бубле.
 
 Gulliver/Getty Images

Хари Стайлс, Найъл Хоран и Луи Томлинсън също минават към „ подготвителните лагери ” след запаметяващи се осъществявания: „ Isn’t She Lovely ” на Стиви Уондър, „ So Sick ” на Ни-Йо и „ Hey There Delilah ” на Plain White T’s.
 
И петте момчета минават първите подготвителни лагери сполучливо, само че отпадат преди стадия с „ къщата на съдиите ”. По концепция на Никол Шерцингер петимата са събрани в група и по този начин са позволени нататък в надпреварата.
 
 Gulliver/Getty Images

След основаването й момчетата прекарват две седмици дружно, с цел да се опознаят. Името измисля Хари. Първата ария, която изпяват като група пред ментора си Саймън Кауъл, е „ Torn ”. След последния звук Кауъл е сигурен: „ момчетата са уверени, занимателни, като дългогодишни другари ”. Тоест - обречени на триумф.
 
Така решително стартира пътят им към огромната сцена. За десетте седмици престой в шоуто групата в никакъв случай не отива на елиминации, само че на финала остават трети.
 

В интернет обаче се появява кавър на групата на песента „ Forever Young ”, който щял да бъде публикуван публично, в случай че момчетата бяха спечелили конкуренцията. Публиката към този момент е извоювана и звукозаписната компания на Саймън Кауъл „ Сайко рекърдс ” предлага на групата контракт за 2 млн. паунда. В Северна Америка подписват по-късно с „ Кълъмбия рекърдс “.
 
 Gulliver/Getty Images

Записите за дебютния си албум „ One Direction ”, по който работят с известния продуцент Ред Уан, стартират през януари 2011 година в Лос Анджелис. Още в първата седмица след издаването му в Съединени американски щати, продадените копия изпреварват продукциите на Адел и Брус Спрингстийн. Това трансформира момчетата в първата английска група в историята, която дебютира на 1-во място в Съединени американски щати с дебютен албум след първата седмица.
 
„ Up All Night ” прави и още един #1 дебют: в чарта за цифрови продажби. Албумът заема първото място безусловно минути след стартирането си в онлайн продажба.
 

В музикалната си биография през 2012 година „ One Direction ” записва две награди BRIT и три от церемонията MTV награди за музикално видео. От „ Billboard ” ги посочват „ Топ изпълнителите на 2012 ”, а „ The Huffington Post ” дефинира 2012 година за „ Годината на „ One Direction ”. Появяват се и на телевизионния екран, играейки себе си в сериала iCarly в епизода „ iGo One Direction ” (2012).
 
 Gulliver/Getty Images

Сърцата на девойките са покорени, момчетата пък желаят да им подражават. Машината за шлагери и пари се завърта сполучливо и достиженията на бойбандата не закъсняват. Групата ловко употребява развиването на интернет и обществените мрежи, с цел да натрупа още известност. Следват албумите Take Me Home (2012), Midnight Memories (2013), Four (2014), с които чупят редица върхове и оглавяват ранглисти на международно равнище.
 

Стресът и напрежението от непрекъснатото внимание на публиката обаче трансформират връзките сред момчетата. На 25 март 2015 година Зейн Малик афишира, че се разделя с групата.
 
 Gulliver/Getty Images

Напускането му е изненада за всички, само че останалите четирима вземат решение да продължат общата си работа и записват петия си албум. Нещата обаче към този момент не са същите и „ Made in the A.M ” се оказва финален в биографията на бандата.
 
Въпреки относително късия си музикален живот обаче „ One Direction ” съумява да се подреди измежду огромните. Групата е продала над 14 милиона сингли и 8 милиона албуми по целия свят.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР