Момчетата не знаят как да поканят, наистина е удивително колко

...
Момчетата не знаят как да поканят, наистина е удивително колко
Коментари Харесай

Изкуствен интелект „сватосва“ в приложения за запознанства

„ Момчетата не знаят по какъв начин да поканят, в действителност е изумително какъв брой доста хора се нуждаят от помощ “, споделя пионер в уеб запознанствата

Умни приложения подтикват потребителите да предложат среща онлайн, откакто са си чатили с някого известно време

Забравете безкрайното преравяне на профили. Приложенията за запознанства към този момент употребяват изкуствен интелект, с цел да ви предложат къде да отидете на първа среща, какво да кажете и даже да си намерите сътрудник, който наподобява като обичаната ви звезда.

Доскоро смарт телефон приложенията за запознанства – такива като Tinder – оставяха на потребителите удоволствието да заговорят някого, да го поканят, да отидат на среща. Това обаче не е задоволително. За да се оправят с възходящата отмалялост от търсенето из всевъзможни профили, в този момент приложенията за онлайн запознанства към този момент разчитат на изкуствен интелект (ИИ), с цел да провеждат срещите в действителния живот и да работят като сватовници.

Тези нови приложения на ИИ бяха тематика от необикновен интерес по време на четиридневната среща на високо ниво Web Summit в Лисабон. Онлайн пионерът в уеб-запознанствата eHarmony разгласи, че създава функционалност на база ИИ, която подтиква потребителите да предложат среща онлайн, откакто са си чатили с някого известно време.

„ Има доста интензивност в приложенията за запознанства, само че като цяло няма доста срещи “, споделя изпълнителният шеф на eHarmony Грант Лангстън, представен от phys.org. „ Момчетата не знаят по какъв начин да поканят. Наистина е изумително какъв брой доста хора се нуждаят от помощ. Ние мислим, че можем да създадем това по автоматизиран метод “.

Сваляне на напрежението

Британското приложение за запознанства Loveflutter пък възнамерява да употребява ИИ, с цел да проучва чатовете сред своите консуматори и по този начин да дефинира тяхната съгласуемост. Естествено – с цел да им предложи да се срещнат. „ Ще им изпратим известие, което ще им каже: „ Вие в действителност се разбирате добре, за какво не излезете на среща “, споделя съоснователят на Loveflutter Дайго Смит.

Loveflutter предлага и подобаващи места за първа среща, които са еднообразно отдалечени от домовете на хората, като употребява информация от Foursquare – приложение, което оказва помощ на потребителите на смарт телефони да намерят близки заведения за хранене, питейни заведения и клубове. Това, съгласно основателите на приложението, оказва помощ на хората по-лесно да решат къде да се видят.

Основателят на Tinder Шон Рад счита, че изкуственият разсъдък ще „ сътвори по-добро прекарване за потребителите “. Убеден е, че гласовият помощник Siri на iPhone скоро ще влезе в ролята на сватовник.

Време е за гласове

В Денвър към този момент се организират тестванията на напълно гласово приложение за запознанства, наречено AIMM. То употребява изкуствен интелект, с цел да имитира добър сватовник. Засега има към 1000 потребителя.

Когато човек отвори приложението, успокоителен глас му задава въпроси по отношение на това, което желае да направи на дадена дата, или къде желае да пътува. След това приложението предлага подобаващи благоприятни условия за срещи въз основа на профила на потребителя. Ако той избере обещано предложение за някого, с който желае среща, приложението му разкрива детайлности за отсрещната страна.

След няколко дни приложението даже може да предложи телефонен диалог с индивида и особата, с която се е срещнал. То също по този начин дава препоръки за първата среща въз основа на всичко, което знае за другия човек. „ Ще каже нещо от рода на „ въз основа на нейния профил, защото тя наподобява фен на традициите, бих предложил вечеря и разходка “, споделя Кевин Темън, разработчик на приложението. То също по този начин припомня на потребителя да задава въпроси за „ значимите за него неща “ по време на срещата, прибавя разработчикът.

След събитието приложението пита и двамата какви са усещанията им, по какъв начин е минала срещата. После то може да им предложи да продължат да се виждат или пък да продължат да търсят. Темън се надява приложението да стане налична в Съединени американски щати до края на годината.

Срещи със звезди

Badoo – английско приложение за запознанства – пък употребява технология за различаване на лица, с цел да разреши на потребителите да намерят сътрудник, който наподобява като някого, който харесват – да вземем за пример някоя звезда или пък бивше гадже. Потребителят може да качи фотография на някого и приложението ще откри сходен облик всред всичките над 400 милиона свои консуматори в целия свят.

От въвеждането на тази нова алтернатива предходната година до момента най-търсените сходства са на телевизионната звезда Ким Кардашиан, актрисата Ема Стоун и певицата Бейонсе.

Все отново не всеки е уверен, че изкуственият разсъдък може да помогне за търсенето на обич. Сред скептиците е генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутереш, който съобщи, че е „ леко песимистичен “, че ИИ може да помогне „ хората да намират сродни души “. „ Много съм благополучен, че съм избрал моя сътрудник в живота по обичайни способи “, споделя някогашният португалски министър председател.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР