Момченце на 8 години остава да живее в Кризисен център

...
Момченце на 8 години остава да живее в Кризисен център
Коментари Харесай

Баща поиска да му върнат насилвано дете

Момченце на 8 години остава да живее в Кризисен център в Шумен, въпреки че татко му е изискал връщане в фамилна среда или най-малко да има регулярни срещи. Две правосъдни инстанции са се произнесли, че детето не трябва да бъде връщано на родителя, който другояче живее при положителни условия в шуменско село. Последното решение на Окръжния съд в Шумен е дефинитивно.

Детето е било изведено от вкъщи на бащата С.С. през септември м.г. след неизвестен сигнал до обществените чиновници, че той го е насилвал полово и го биел. Информацията била доказана от момчето при чуване в " синя стая ". Медицинска експертиза също е открила съмнителни рани и белези по тялото на потърпевшото дете. Събрани са данни, че бащата постоянно обитавал в чужбина, а през това време бабата се грижела за внука. Майката го била изоставила още от бебе.

По случая е било формирано досъдебно произвеждане, само че няма привлечени обвинени.
След настаняването в детския център в Шумен, момчето се чувствало добре, посещавало учебно заведение. Според магистрати, настояването на родителя би трябвало да се остави без почитание поради съществуването на данни, че е сложил в риск здравето и естественото физическо и психическо развиване на сина си. Колкото до реализирането на контакти, те не са неразрешени, само че при съществуване на предпочитание.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР