Момче е претърпяло неприятна случка в Перник, а съученик безсърдечно

...
Момче е претърпяло неприятна случка в Перник, а съученик безсърдечно
Коментари Харесай

Момче се строполи на улица, съученик го подмина с думите: Я, бегай от тука!

Момче е претърпяло неприятна преживелица в Перник, а съученик безсърдечно го е подминал.

Младо момче е колабирало в Перник. Неприятната преживелица е станала в региона на Средно учебно заведение с разширено проучване на непознати езици " Д-р Петър Берон ".

Момчето, което се е строполило на земята, е получило помощ от свои връстници. Това заяви майката на детето в обществената мрежа Facebook. Тя обаче прибавя, че преди децата да оказват помощ на сина й, до него е бил съученикът му - Дарин. Майката показа, че въпросното момче е подминало сина й с думите:  " Я, бегай от тука! ", откакто колабиралият юноша го е помолил да му подаде ръка, с цел да се изправи.

" Пиша със сълзи на очите, само че желая да благодаря на децата, които през днешния ден на светофара на Руското са се спрели да оказват помощ на сина ми. А на Дадрин ще му пожелая да не изпада в никакъв случай в ситуацията на сина ми през днешния ден! ", написа майката.

Публикацията в мрежата събра близо 1000 лайка, а мненията започнаха да валят един след различен. Потребители на Facebook поздравяват децата, оказали помощ на момчето. Поздравяват и техните родители - за доброто образование. Хората обаче не пропуснаха да осъдят безсърдечната постъпка на Дарин.

" Поздравления на родителите на тези деца! Поздравления и да децата! Жалко за момчето, които си е тръгнало, доста тъпо за него! Никой не го е научил! Мисля, че и в учебно заведение би трябвало да се приказва за това, че има дечица с проблеми, да се изяснява какво може да им се случи по в миналото и по какъв начин би трябвало да им се помогне в този миг! Децата би трябвало да знаят по какъв начин да реагират, би трябвало да знаят по какъв начин да потърсят помощ, в случай че се наложи. Трябва да бъдат научени на състрадание, на съпричастност и че в подобен миг би трябвало да се резервира успокоение. Желая здраве на всички! ", написа Валентина Г.

" Браво на тези деца, които са помогнали на сина Ви. А другото дете, което е оставило другар, не му прави чест, само че може би не е научено да оказва помощ. Имам две деца, които постоянно оказват помощ и съчувстват на всеки, по този начин сме ги възпитали и по този начин би трябвало - никой не е застрахован от нищо в този живот. Дано детето Ви да е добре. И ще си разреша да Ви дам съвет - заведете го да му пребаят ", разяснява Детелина П.

" Браво на такива прелестни деца! Адмирации за възпитанието! Дано детенце да се усеща добре! Добротата е безвъзмездна, уповавам се да се възвърне бързо! А, за Дарин мога единствено да скърбя родителите му, на следващия ден никой няма да подаде ръка на Дарин, а човещината е най-скъпият подарък и за жалост никой не е застрахован от неприятности! Жалко за тази грозна постъпка на това момче! ", добави Деси С.

Снимката е илюстративна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР