Молекулярни биолози от Китай откриха антитяло 35B5, което е способно

...
Молекулярни биолози от Китай откриха антитяло 35B5, което е способно
Коментари Харесай

Революционно! Китайци откриха какво спира коронавируса

Молекулярни биолози от Китай откриха антитяло 35B5, което е способно да се свързва с най-стабилния сектор в структурата на S-протеина на ковид и да обезврежда всички негови варианти, в това число новия Омикрон.

Първите резултати от опитите с тези молекули са разкрити в публикация в цифровата библиотека bioRxiv, заяви БГНЕС.

„ Получените изображения демонстрираха, че молекулата 35B5 се свързва с част от S-протеина на ковид, която в действителност не се трансформира в хода на еволюцията на SARS-CoV-2. Това разрешава тези данни да се употребяват освен за основаване на антитела, само че и за създаване на универсална ваксина против всички варианти на ковид ”, считат учените.

Екип от китайски откриватели, управителен от професор Ден Кай от университета „ Сун Ят-сен ” в Гуанджоу  е разпознал неповторимо антитяло в кръвна проба от преболедувал ковид китайски гражданин, което е еднообразно дейно при неутрализиранетона всички публикувани варианти на SARS-CoV-2. Тази молекула, наречена 35В5, е открита при огромно изследване, ориентирано към проучване на огромен брой кръвни проби на поданици на Китай, страдали от тежък COVID-19. Учените изолират от тях култури от В-клетки, произвеждащи антитела, и следят кои вирусни частици могат да нападат.

Тези търсения помогнали на лекарите да разпознават две молекули – 35B5 и 32C7, чиито даже дребни концентрации интензивно обезвреждат частиците на първата вариация на Коронавирус. Последвалите опити демонстрират, че антитялото 35В5 е също толкоз дейно против вариантите Бета и Делта на ковид, до момента в който силата на действието на втората молекула понижава фрапантно.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР