Молебен за загиналите цивилни и военни украинци за една година

...
Молебен за загиналите цивилни и военни украинци за една година
Коментари Харесай

Украинките ни /снимки/

Молебен за починалите цивилни и военни украинци за една година от началото на войната на Путин в Европа бе отслужен през днешния ден в храм „ Свети Димитър “ в Старинен Пловдив по самодейност на Почетното консултво на Украйна.

Десетки дами в черно, някои с дребните си деца, извършиха черквата в 13 часа за упокойната литургия.

Всички те са признателни на пловдивчани за топлия банкет, а съгласно тях тук – в града под тепетата, се усещат най-добре от другите места в България, през които са минали.

Елена Стефанова, проектант, е бесарабска българка, чиито предшественици за от Родопите, самата тя е родена в Одеса. Работила е в Киев, живяла е в Ирпен.

Къщата и е разрушена до основи от снаряди.

„ Благодарна съм на Путин, че с два куфара и сина ми направи по този начин, че да дойда в България. Благодарна съм на всички българи за това, че ни одобриха, сподели тя. – Става въпрос за вманиачен човек, който желае да върне комунизма освен в Русия, само че и в цяла Източна Европа “, прибавя Елена.

Според почетния консул на Украйна в Пловдив инж. Димитър Георгиев, войната за жалост ще е продължителна. Той е дарил през днешния ден десетки книги на украинския център „ Втори дом “ в Пловдив, за които са му доста признателни. Няма опрощение за такава война, несъмнено, че е завоевателна, сподели инж. Георгиев.

Жените, изпълнили храм „ Св. Димитър “ са пристигнали без мъжете си в Пловдив. Те са на друга възраст – от баби до напълно млади девойки.

Молят се за упокой на починалите си близки и – войната да спре, а Украйна да заживее в мир и сама да дефинира бъдещето си.

От 18 часа през днешния ден пред катедралния храм „ Света Богородица “ в Стория град се провежда посредством обществените мрежи огромен протест под наслов:
Не на руzкия гнет! България е с Украйна!
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР