Молдовските разузнавателни служби съобщиха днес, че са открили дестабилизиращи дейности

...
Молдовските разузнавателни служби съобщиха днес, че са открили дестабилизиращи дейности
Коментари Харесай

Молдовското разузнаване: Идентифицирахме руска дейност за дестабилизация на страната

Молдовските разследващи служби оповестиха през днешния ден, че са разкрили " дестабилизиращи " действия след изявление на украинския президент Володимир Зеленски, че е засечен съветски проект, ориентиран против тази някогашна руска република, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.
Още по темата
" Въз основа на информация, показана от нашия украински сътрудник и вътрешни данни, удостоверяваме, че сме разпознали действия, ориентирани към намаляване и дестабилизиране на Молдова ", пишат молдовските разследващи служби Разузнавателна служба на Великобритания (SIS) в изказване.

" На този стадий не можем да дадем повече детайлности заради риск от компрометиране " на подхванатите ограничения за " изясняване " на случилото се, се прибавя в изказването.

" Нашите институции работят, с цел да подсигуряват сигурността на страната и употребяват цялата информация от нашите сътрудници, с цел да плануват и предотвратяват сходни опити ", реагира проевропейският президент на Молдова Мая Санду.

По време на посещаване в Брюксел украинският държавен глава сподели, че е " засечен проект за унищожаването на Молдова, проект, който е бил в ръцете на съветските разследващи служби ".

" Този проект разкри кой, по кое време и по какъв начин да нанесе съдбовен удар на молдовската народна власт ", посочи Зеленски. " Не знам дали в действителност Москва е дала заповед това да бъде изпълнено, само че във всеки случай... този проект беше доста сходен на проекта, който те се пробваха да приложат против Украйна ".

Молдова, дребна страна с 2,6 милиона поданици, прилежаща на Украйна и от края на юни 2022 година кандидатка за влизане в Европейски Съюз, е застрашена военно от Русия с наличието на съветски бойци на нейна територия, в проруския разколнически район Приднестровие.

Мая Санду неотдавна упрекна Русия, че стои зад трафика на хора, оръжия, артикули и финансирането на антиправителствени демонстрации, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР