Молдова също ще внесе своята кандидатура за членство в Европейския

...
Молдова също ще внесе своята кандидатура за членство в Европейския
Коментари Харесай

Молдова подаде искане за влизане в ЕС

Молдова също ще внесе своята кандидатура за участие в Европейския съюз, заяви президентътна страната Мая Сандув четвъртък.

"Днес ще подпишем заявката за присъединение на Молдова към Европейския съюз. То ще бъде изпратено на френския президент Еманюел Макрон ", сподели Сандупред медиите.

След това президентът подписапублично документа дружно с ръководителя на Народното събрание Игор Гросу и министър-председателя Наталия Гаврилица.

"Готови сме да създадем всичко, с цел да реализираме главната си цел. Това беше изборът на нашите жители, които виждат бъдещето на страната ни в Европейския съюз. Знаем какво би трябвало да се направи, с цел да бъде призната страната ни в Европейски Съюз, и сме подготвени да осъществим тази задача малко по малко. Все още имаме доста работа за извършване ", сподели Санду.

Молдова подписа съглашението за асоцииране с Европейски Съюз през 2014 година, като пое редица задължения. Кишинев се задължи да приведе локалните закони в сходство със стандартите на Европейски Съюз и да съгласува външната си политика. В подмяна на това републиката получи безвизов режим с Европейски Съюз и беше основана зона за свободна търговия

Преди два дни Европейският парламент поддържа кандидатура на Украйна, която бе готова и изпратена от президента Володимир Зеленски от неговия бункер в Киев. Само ден по-късно кандидатура подаде и Грузия, а в този момент и Молдова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР