Молбите за помощи за безработица в САЩ вероятно са милиони

...
Молбите за помощи за безработица в САЩ вероятно са милиони
Коментари Харесай

Безработните в САЩ вероятно са милиони повече от обявеното

Молбите за помощи за безработица в Съединени американски щати евентуално са милиони повече от рекордния брой, разгласен предходната седмица, считат икономисти и държавни чиновници. Местните бюра по труда са затрупани с необработени писма, а последните ограничения на държавното управление дадоха право на помощи и на самоосигуряващите се.

Според изследване на " Ройтерс " молбите евентуално са достигнали 3.5 млн. в седмицата, която приключва на 28 март - само че горната граница на предвижданията е 5.25 млн. Това значи, че към рекордните 3.28 млн. молби от предходната седмица ще се прибавят сред 220 хиляди и съвсем 2 млн.

Миналия петък президентът Доналд Тръмп подписа рекордно огромен пакет в помощ на стопанската система - 2.2 трилиона $, който дава на безработните помощи до 600 $ седмично. Съкратените чиновници ще могат да ги получават в продължение на 4 месеца.

Щатски управляващи споделят, че се затрудняват да обработват притока молби. Колорадо, да вземем за пример, завърши седмицата с изпратени 75 хиляди молби, спрямо 20 хиляди предходната седмица.

Минесота помоли хората, които ще пращат претенции, да го вършат в друг ден от седмицата според от това с каква цифра приключва номерът на обществената им осигуровка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР