Можете да бъдете доста продуктивни на таблетите с Android, ако

...
Можете да бъдете доста продуктивни на таблетите с Android, ако
Коментари Харесай

Физическите клавиатури може да станат по-полезни на таблетите с Android 14

Можете да бъдете много продуктивни на таблетите с Android, в случай че включите клавиатура, само че към момента се появяват проблеми, когато става въпрос за сходна поддръжка. Едно от тези ограничавания е, че Android предлага единствено дребен брой вградени клавишни комбинации, само че това би трябвало да се промени с Android 14.

Журналистът и откривател на кодовете за Android Мишал Рахман откри, че Android 14 ще предложи доста уголемен лист от клавишни комбинации, когато свържете клавиатура към устройство с огромен екран (като таблет). Разширеният лист, показан по-долу, беше видян във втората бета-версия на Android 14.

Някои от по-забележителните допълнения към Android 14, видяни от Рахман, включват опцията за превключване на езиците за въвеждане (Ctrl+Space), повтаряем обзор на стартираните приложения (Alt+Tab), превключване на лентата със дилемите (Search+T) и доста варианти за многозадачност от екрана (като Search+Ctrl+стрелка надясно/наляво за пускане на многозадачност в разграничен екран).

За съпоставяне, Android 13 сега предлага 13 физически комбинации с бутони. Те включват систематични директни пътища за връщане първоначално, обратно, отваряне на менюто за скорошни събития, обзор на вести и инспекция на клавишните комбинации. Това е в допълнение към обвързваните с приложението комбинации за бързо пускане на Гугъл Assistant, Messages и други

Ще се радваме да забележим повече усъвършенствания на платформата и екосистемата (като пълностоен Chrome), с цел да превърнем Android-таблетите в пълностоен сурогат на настолните компютри. Но усъвършенстваната поддръжка на клавиатури – още една стъпка в вярната посока за платформата.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР