Можеше да се очакват кадрови промени в министерствата и агенциите,

...
Можеше да се очакват кадрови промени в министерствата и агенциите,
Коментари Харесай

Страхил Делийски, политолог: Агресивното поведение на ГЕРБ ще продължи

" Можеше да се чакат кадрови промени в министерствата и организациите, на фона на поръчките на президента и на служебния кабинет. Различните гледни точки дефинират това като смяна за положително или реваншизъм ". Това разяснява пред БНР политологът и академични учител Страхил Делийски.

По думите му рокадите могат да продължат, изключително при някакви излезли информации при инспекциите в институциите: " Освен в случай че рокадите не са замислени като някакъв информационен фойерверк. Нека да се случват тези неща, само че фокусът би трябвало да е на друго място – изборите ".

Той акцентира, че не е допустимо служебният кабинет да направи дълбока проверка, само че би трябвало да откри какво е положението в страната.

" Ако напъните на служебното държавно управление са ориентирани към положителни и ефикасни управнически практики, свързани с провеждането на изборите, от това ще завоюват и президентът, и кабинетът, и обществото ", счита политологът.

Успехът на служебното държавно управление при провеждането на предварителните парламентарни избори ще е решаващо за триумфа на Румен Радев за втори президентски мандат, съобщи Страхил Делийски

Според него агресивното държание на ГЕРБ, почнало от нощта на изборите на 4 април, ще продължи: " Явно не си дават сметка, че това ще втвърди гласоподавателите им, само че в дълготраен проект не е печеливша тактика ".

Делийски предвижда на идните на 11 юли избори патриотична коалиция мъчно да се намеси в разпределението на местата в бъдещия парламент:

" Друг е залогът на тези избори и патриотичният избор може да отиде на друго място. Залогът ще е смяна след опита от 45-ото Народно заседание. Това ще бъде втори опит и това ще е огромна тематика ".

Ситуацията в Българска социалистическа партия политологът дефинира като сложна и акцентира, че в партията " не осъзнават обстоятелството на пропадането ". Той добави, че до момента в който това проваляне не е осъзнато, няма по какъв начин да бъдат взети ограничения за неговото прекъсване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР