Можеш ли да ми дадеш нещичко от твоите все още

...
Можеш ли да ми дадеш нещичко от твоите все още
Коментари Харесай

Този човек поиска всичките пари от скитник. Но точно тогава се случи нещо неочаквано (ВИДЕО)

„ Можеш ли да ми дадеш нещичко от твоите към момента неизползвани дребни стотинки? “ – този въпрос-молба е насочен към негър друмник, лежащ до стената на постройка – виж видеото. Задава го млад мъж, дегизиран като безприютен друмник, който прави обществен опит, с цел да изследва демонстрират ли благотворителност тези, които се постанова да съществуват „ на ръба на оцеляването “ към себеподобните си. Повече от евентуално е поетата от чернокожия скитник храна да е била задоволителна само да прекара деня лежащ – в полусън… безспорно, той би бил повече от благополучен да погълне една тлъста „ мръвка “… само че по какъв начин да си я достави?!

Дребните пари в джоба му очевидно не стигат за това – тогава, за какво да не ги раздели с различен, изпаднал като него човек…? И той го прави…По-нататък и различен скитник също се „ разделя “ с джобните си, отстъпвайки ги на „ експериментатора “, който продължава да се жалва, че е гладен – този път на бездомна жена. И тя се разделя със своя сандвич, с цел да го нахрани. Сега е време, просещият лепта мъж да се отблагодари за проявената към него благотворителност – той се връща поредно при бездомниците, разкрива кой е, прегръща ги сърдечно и им благодари, като им дава по 20 $.

На видеото ще видите още, по какъв начин скитник подарява старите си обувки на различен скитник, който е още по-закъсал от него. Експериментът е приключен, а изводът е явен – щедростта и възприятието за взаимопомощ са присъщи точно за тази каста от най-бедни, изпаднали от обществото хора!

Същевременно, богатите рядко демонстрират благотворителност към просяците, които презират, считайки ги за лентяи. Разбира се има милионери, които се занимават с щедрост, само че това нормално обслужва техните стопански и/или политически ползи и желания.


Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР