Можеш да пестиш колкото си искаш вода; да рециклираш пластмасови

...
Можеш да пестиш колкото си искаш вода; да рециклираш пластмасови
Коментари Харесай

„Ковачки гори отпадъци, трови ни и взема от нашите пари“ не е клевета, отсече съдът

Можеш да пестиш колкото си искаш вода; да рециклираш пластмасови вилички и ножчета; всеки ден да събираш найлонови пликчета; да изхвърляш разделно; да купуваш торби за многократна употреба… можеш да си зелен от горната страна до долу, някой си внася обаче отпадък от Италия, гори го и цялата „ зеленина “ на родината ни и всичко „ еко “ изчезват като пушек (буквално) през комина.

„ Ковачки гори боклуци, трови ни и взема от нашите пари “; „ фирмите на Ковачки започнаха масиран импорт на отпадъци от Италия за изгаряне “ – Тези фрази са били част от мотива за Ковачки да заведе дело за клюка (!!) против депутата от „ Зелено придвижване “ Владислав Панев.

За „ клюка “, уважаеми читателю.

Делото е изгубено от – да не нагнетяваме напрежение, дано да го кажем това още отначалото. Но самият факт, че е заведено, е доста, доста сладкодумен. Смятате ли, че Ковачки се е почувствал обиден и афектиран от изказванието, че внася и гори отпадък? Или от изказванието, че взема от нашите пари? Дали не е знаел, че го прави? Дали някой не се пробва да притиска и сплашва деятели, депутати и публицисти? Дори да не завоюва, знае, че „ посланието “ е изпратено и идващите, които ще пишат и приказват по тематиката, ще премислят два пъти, преди да го създадат.



Някога в Америка „ Монсанто “ водела купища каузи, които знаела, че ще загуби, единствено и единствено, с цел да насочи посланието, че „ ще преследва всеки, който ѝ се опълчи “.

Да забележим какво споделя самият Владислав Панев: „ загуби делото за клюка, което заведе против мен, по тази причина че през 2019 година направих серия от разкрития по какъв начин неговите Топлоелектрическа централа внасят и горят отпадъци, с което повреждат здравето на хората и околната среда в регионите на Гълъбово, Перник и Бобов дол. Надявам се това решение да е крачка към връщане на справедливостта в България, към това всички да сме равни пред закона, към свободата да не те е боязън като разкриваш далаверите на властта и обвързваните с нея олигарси. Ето и част от претекстовете на съда:

[…]„ Съдът намира, че изразите „ Присъствието на състезател като Ковачки в бранша е също задоволително именито “ не са обидни, доколкото е общоизвестно, че от години ищецът участва със свои компании в енергийния бранш, за което свидетелстват голям брой медийни изявления “.

„ Съдът намира, че изразът „ Ковачки гори боклуци, трови ни и взема от нашите пари “, както и „ фирмите на Ковачки започнаха масиран импорт на отпадъци от Италия за изгаряне “ не са оскърбителен “.

„ Видно от изявленията на ответника (аз), те не са ориентирани против ищеца (Ковачки), а целят да провокират публичен спор във връзка със замърсяването на въздуха и опазването на околната среда, както и във връзка със субсидиране на предприятия в енергийния бранш, които касаят публичното здраве “.

Край на цитата.

А в този момент, представете си следната картинка: от едната страна имаме богат предприемач Х, за който се приказва, че е покровителстван от властта през годините и другите кабинети, той внася отпадък и го гори. Хората в близост развиват заболявания и умират. Стопанствата им страдат. Семействата им са разрушени. Живите са заболели. За болните грижата коства доста пари, не всички могат да си го разрешат.

От другата страна имаме група деятели, които вземат решение, че не желаят описаното нагоре да продължава по този начин. Те считат, че виновност за това имат дейностите на един съответен човек. Вдигат се и отиват на митинг. Нищо изключително – митинг като митинг: плакати, викания, претенции. Никой не им обръща внимание. Те вземат решение да бъдат по-шумни и да се приближат до комина, който ги убива постепенно.

И го вършат. В този миг се намесва полицията.

Кого, съгласно вас, полицията загражда и изтиква, вероятно и арестува – този, който трови, или деятелите, които му желаят сметка за какво го прави?

Мхм, тъкмо по този начин.

Не е вест това, че богатите предприемачи се употребяват с подкрепи и даже автоматизирано и първосигнално апаратът на правораздаването първо застава на тяхна страна.

Полицаите не са отговорни, системата е такава. И не, не се заблуждавайте – тя не е „ счупена “, тя по този начин е направена. Именно по тази причина е пристигнало времето да се трансформира. Сега е моментът. Както се споделя: плуваш или се давиш. Сменяш системата или давят страната ти за облага. Като я „ удавят “, ще се изнесат с все фамилиите си на Малдивите. Или някое друго незасегнато от тяхната лична активност място.

Да обърнем внимание на това, че един богат предприемач може да трови и да (например) погазва закона и да отнеме години да се стартира следствие, в случай че въобще стартира и най-после да не стигне до средата или да го глобят със смешна сума, пък след това години на ред да го търсят, че да я заплати. А, в случай че едни деятели изискат от него да спре да ни трови, това може да им коства конфликт с полицията. Или просто: никаква реакция от никой.

Ето едно забавно следствие, оповестено в 19 минути: „ В началото на 2019, когато „ Бобов дол “ и „ Брикел “ стартират да подават занижени данни за въглеродните си излъчвания, те сменят компанията, която заверява данните им, като се отхвърлят от одобрените верификатори Green and Fair, с които са работили в продължение на близо десетилетие, в интерес на GMI Verify.

GMI Verify тогава се явява нов състезател на пазара. Когато собственичката Габриела Миленова Илиева основава компанията през август 2017, тя е единствено на 27 години. Репортерите ни не откриха данни Илиева да има някакъв опит или експертиза в региона на верификацията на данни за излъчвания, нито да е работила за други компании преди основаването на GMI Verify.
[…]
Връзката сред GMI Verify и Ковачки не се изчерпва с това. Офисът на GMI Verify да вземем за пример се намира в една и съща постройка с този на ОЗК Застраховане – застрахователна компания, следена от Ковачки посредством неговата компания LM Impex.

Когато кореспондент посети адреса във въпросната постройка, публично посочен като офис на GMI Verify, се оказа че там има жилище. Съседи споделиха, че в никакъв случай не са чували за компанията.

Адвокатът на GMI Verify Елена Христова Добрева е работила като управител в „ Брикел “ и „ Марица Изток “ 3 – различен Топлоелектрическа централа обвързван с Ковачки, чиито излъчвания към този момент също се заверяват от верифициращата компания “.

За край, желая да отбележа обстоятелството, че България води класирането по стопяване на популацията,

класацията по заболеваемост, по смъртност, ранглисти по съответни заболеваемост и смъртност от сърдечно-съдови и свързани с тях болести. В челните места сме на пациентите в ранна възраст с високо кръвно, както и прекаралите инфаркт, ненавършили 50 години. А, в случай че сте пътували с кола в региона, в който горенето на отпадък се случва, то не може да не сте видели пейзажа и жълто-сивата мантия във въздуха, като от пост-апокалиптичен филм. Запомнете: има хора, които живеят там, дишат това, то ги разболява и най-после – убива. Те са там вечно.

А ние имаме една България, нямаме аварийна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР