Можем да кажем, че кризата с газа е зад гърба

...
Можем да кажем, че кризата с газа е зад гърба
Коментари Харесай

Властта уверява: Кризата с газа е зад гърба ни

Можем да кажем, че рецесията с газа е зад тила ни. Цените на синьото гориво са ясни и промишлеността може да работи умерено. Това съобщи в ефира на NOVA служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов. По думите му през идващите 12-14 месеца България е обезпечена.

Ситуацията е извънредно динамична. Ако преди два месеца ме бяхте попитали дали чакам подобен положителен сюжети - щях да кажа „ не ”. Да, в случай че войната ескалира, може да се случи всичко, само че в този момент имаме дълготраен контракт с Азербайджан, към него можем да прибавим и такива за LNG и тръбен газ ”, добави той.

Тоя съобщи, че България е в челните топ 10 в Европа по рандеман на потребни изкопаеми, само че изнася необработени метали.

“Искаме тези промишлености да дойдат тук. Пакетът, който ще дадем на вложителите е, че България е близо до другите европейските страни, постоянна е енергийно и ресурсите са тук, на място ”, разяснява Стоянов.

По думите му ползата за вложения в България е доста огромен, по тази причина ще се сортират деликатно.

По мотив обезщетенията за високите цени на тока той съобщи, че в цяла Европа ги има, лишават се свръхпечалби и се финансира бизнесът, с цел да има той устойчиви цени.

Никола Стоянов разяснява и рокадите в Министерството на стопанската система и промишлеността.

Навсякъде съм взимал ограничения, където виждам, че нещата не вървят добре. Нито един човек не съм освободил, който е определен с конкурс и има мандат ”, посочи той.

По думите му е порочна процедура нов министър да сменя управлението на държавни сдружения, по тази причина се готвели промени в правилника.

„ За осем месеца не беше пуснат нито един конкурс. Аз за два месеца пуснах всички състезания на всички места ”, изясни той, като уточни, че желанието му е да има бистрота в назначенията.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР