Можем да използваме културно-историческото и археологическо наследство на нашия град

...
Можем да използваме културно-историческото и археологическо наследство на нашия град
Коментари Харесай

Христо Димитров: Варна има прекрасна възможност да съчетае туризъм и култура.

Можем да използваме културно-историческото и археологическо завещание на нашия град за стимулиране на двата бранша, счита претендент за кмет от коалиция “Алтернативата на жителите " Варна – Христо Димитров.

В програмата на Коалицията са включени поредност от съответни стъпки за развиване на спомагателен капацитет в региона на туризма, като отчасти покриване на Римските терми, реституция, консервация и създаване на лятна театрална сцена, създаване на музей на Варненския некропол дружно с прилежаща инфраструктура, покриване на летния спектакъл с лека покривна структура, развиване на плана " Аладжа манастир " и превръщането му в зона за отмора на варненци и атракция за гостите на града.

Според специалистите в листата на " Алтернативата на жителите “ значима част от устойчивото развиване на Варна като туристическа, културна и историческа дестинация е построяването на паркинги за обслужване на културните и археологическите обекти. Туристическият информативен център и реализирането и обслужването на деен интернет портал на Варна биха могли да бъдат изпълнени посредством публично-частно партньорство.

“Трябва интензивно да работи Консултативен съвет по туризма, посредством който експертите от практиката биха могли да координират действителните старания на сектора с написаните от Община Варна тактики. Така общината би могла да се възползва от нашата експертиза " – показа Надежда Попова-Ниетреста, експерт в туризма и претендент за общински консултант с преференция 128. Според нея туризмът като структуроопределящ бранш за Варна е доста тясно обвързван освен с културата, а и със спорта. Варна би трябвало да има богат календар от събития, които да подкрепят напъните на сектора, градът да се трансформира в целогодишна дестинация.

Недостатъчно са ограниченията, планувани в програмата за развиване на туризма на Общината, които все още са изпълнени. Сред плановете, присъстващи единствено на хартия попадат построяването на електрическа градска железница, свързваща Индустриален парк Аксаково – летище Варна – център – курортни комплекси, чийто старт е плануван за 2021 година, газифициране на курортните комплекси (2023-2024 г.), създаване на мрежа от подземни контейнери за битов боклук в курортните комплекси и териториите с висока централизация на туристически поток (централната градска част), заложено да започва през актуалната година и други

От коалиция “Алтернативата на жителите " Варна дефинират туризма като значим и структуроопределящ бранш за Варна и района и от него би следвало да се печели, не посредством написването на стратегии и план-графици, а посредством основаване на удобни условия за развиването му и стимулиране на публично-частното партньорство в бранша. РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ

Още по тематиката:общо вести по тематиката: 24424.10.2023 »Проверяват сигнал за побой над стара жена, отказала да гласоподава за дадена партия24.10.2023 »ВиК-Варна: Изборите изкривиха обстановката към водните аварии124.10.2023 »ЦИК сподели по какъв начин ще гласуваме на локалните избори24.10.2023 »Глас против екскурзия в Турция или Гърция – най-новата мода за " печелене на доверие " 24.10.2023 »Гласуваме в 398 секции във Варна24.10.2023 »Делян Пеевски, съпредседател на ПГ на Движение за права и свободи от Кърджали: Вашата задача е да сте спечелили, ние се ангажираме с възстановяване на живота на хората в общинитепредишна страница[ 1/41 ]следващата страница

Коментари (0)Коментатори (0) публикувай коментар



Коментарът се запаметява. Моля, изчакайте... Ако сте регистриран консуматор влезте с вашите e-mail и ключова дума. Това ще Ви улесни при публикуването на коментар .

Все още нямате регистрация? Регистрирайте се , гратис е и става бързо .

За вход в системата, можете да употребявате и своя коментар:
код: Забележка: Публикуването на мнения не е анонимно . Всеки публикуващ коментар автоматизирано се съгласява с Общите условия за писане на мнения.

Условия за издание на коменатри:

Коментарите подлежат на администраторски надзор. Нецензурни, расистки изявления и обидни отзиви, както и рекламни послания могат да бъдат изтривани. Всякаква пропаганда и реклама на каквито и да било артикули, услуги, марки или компании е изцяло неразрешена. При доказване на лъжовен или подвеждащ коментар, същият ще бъде изтриван. При чести нарушавания от страна на един консуматор, достъпът му до уеб страницата ще бъде стеснен.Коментарите към публикациите са за разискване на тематиката, разисквана в публикацията. Всякакви мнения, които не са по тематиката, могат и най-вероятно ще бъдат изтрити. Обръщения към уеб страницата и поддържащите го в мненията не се позволяват. За задачата, апелирам, използвайте опциите за контакт с нас, посочени на страницата " За контакти ".



Зареждане! Моля, изчакайте... Покажи: Всички | Само на регистрирани | Моите Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдър
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР