Може ли да си вземете ново жилище и да получите

...
Може ли да си вземете ново жилище и да получите
Коментари Харесай

Как Великобритания бори имотната криза

Може ли да си вземете ново жилище и да получите бонус кола. Звучи ви невероятно, само че имотната рецесия във Англия накара строителните бизнесмени да вкарат бонуси в борбата за клиенти.

Никога обаче сходни предложения не са били сериозен фактор за оживление на имотния пазар, освен тъй като не са прекомерно всеобщи, само че и тъй като нормално са свързани с продажбата на скъпи къщи, чиито евентуални нови притежатели към този момент имат съвременна кола. Затова някои строители взеха да ги видоизменят като понижават оповестената цената на парцела или покриват разнообразни такси по договорката в размер на до 50 000 паунда, колкото коства един нов електромобил, съобщи Нова телевизия.

Нова кола против нова къща. Бонус системата влиза в борбата за клиенти на Острова. Интересът, става известно, е слаб. Причината - прекомерно високите цени на жилищата и поскъпналите ипотечни заеми. Най-тежко е ситуацията в английската столица.

„ Нека погледнем цената на жилищата в Лондон – наемите са непостижимо високи. Младите хора към този момент не могат да си разрешат да изоставен къщата на родителите си. Отдавна мина времето, когато можеха да създадат това и да основат собствен личен дом. Икономическата рецесия също принуждава хора, които при други условия биха могли да заплащат за собствен дом, да останат на улицата. Расте броят на тези, които не могат да покриват лихвите по своите ипотеки и това ги слага в заплаха ”, споделя Клеър Холанд, ръководител на сдружението на общинските препоръки в Лондон.

Така вместо личен дом, на Острова са принудени да продадат ипотекирания парцел и да излязат на свободен наем, което усилва търсенето на квартири и подвига наемите. Само през последната година те са скочили с над 6% и на лондончани им се постанова да отделят към този момент по 35 на 100 от приходите си за наем, което изяснява и за какво бездомните се усилват.

Расте броят на бездомните хора във Англия

„ Има голям брой фактори за това хората да не могат да си разрешат да имат личен дом. Един от тях е, че държавното управление няма лична стратегия за създаване на нови жилища. В Лондон не разполагаме с задоволително жилища, с цел да настаним тези, които имат потребност от покрив над главата си. Искаме да бъде опростена и системата за приемане на грантове от страната, които дружно с общински средства ще ни оказват помощ да построим нови домове. Освен това желаеме и поддръжка от страната, с цел да можем да купим парцели, които частни наемодатели в този момент продават, защото рецесията ги принуждава да напущат пазара. Общините могат да ги употребяват за краткотрайно настаняване на нуждаещи се. Имаме доста хрумвания, само че както споделих - факторите, които способстват за рецесията с растящия брой бездомни хора, са доста ”, споделя Клеър Холанд.

А неналичието на задоволително жилища води и до други проблеми.

„ Ако идвате да работите в Лондон, само че не можете да си позволите да живеете тук, това без подозрение ще окаже влияние. Високата цена на парцелите въздейства върху решенията на вложителите, тъй като те желаят да влагат парите си в столица, където служащите могат да си разрешат да живеят или да пътуват без проблем до работното си място. Като общини, ние вършим каквото можем, само че имаме потребност от партньорство с държавното управление, с цел да намерим решения, които ще ни разрешат да променим настоящето състояние. Да кажем, че от ден на ден вложители желаят да дойдат в Лондон. Но имаме потребност от нови жилища и незабавно би трябвало да ги построим ”, споделя Клеър Холанд. 

Последвайте канала на

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР