Може ли да познаете с какво декорираха сладкишите на кралската

...
Може ли да познаете с какво декорираха сладкишите на кралската
Коментари Харесай

Роял Айсинг за Декорация

Може ли да познаете с какво декорираха сладкишите на кралската женитба, тъкмо по този начин - с роял айсинг

Необходими Продукти

РОЯЛ АЙСИНГ


● пудра захар - 330 г
● белтъци - 2 бр. L (на стайна температура)
● лимонен сок - 2 ч.л.
● ванилия дестилат - 1/2 ч.л.

МАСЛЕНИ БИСКВИТИ


● брашно - 330 г бяло
● сол - 1/4 дребна ч.л.
● масло - 225 г стайна температура
● пудра захар - 250 г
● яйца - 2 бр. L
● бакпулвер - 1/2 равна ч.л.
● какао - 4 с.л.
● инстантно кафе - 1 ч.л. нескафе
● бадемово брашно - 5 с.л.
● бадемова есенция - капка

Начин на подготвяне

МАСЛЕНИ БИСКВИТИ

Фурна - 180 градуса;

Плоска тава покрита с хартия за печене;

Работи се с миксер.

Маслото и пудрата захар се разрушават до крем. Прибавят се яйцата, едно по едно, и след всяко се разрушава, до момента в който се одобри, следва другото яйце.

Брашното, солта и бакпулверът се пресяват непосредствено върху купата и всичко се разрушава на слаба степен на миксера, до момента в който брашното се всмуква изцяло. Готовата примес се дели на две елементи. Към едната се прибавя какаото и кафето, а към другата се прибавя бадемовото брашно и бадемовата есенция. С миксер се разрушава първо бялата примес, изважда се и се поставя кафявата примес хубаво се разбърка, до еднородност. Работи се с миксер и двете смеси в една и съща купа и бъркалки.

Двете теста се завиват поотделно във фолио и се оставят в ледник за 1 до 2 часа. Охладеното тесто се разточва сред две хартии за печене с точилка. По избор се разточват на дебелина, в случай че са разточени по-дебели ще се получат по-меки бисквити и противоположното.

Изрязват се с мечтана формичка. Подреждат се в тавата на разстояние. Пече се на 180 градуса за не повече от 8-9 мин. Изваждат се оставят се в тава за към 10 минути и по-късно се охлаждат върху решетка.

РОЯЛ АЙСИНГ

Пудрата захар се пресява през решето няколко пъти. Белтъците се разпенват с лимонен сок с телена бъркалка, до пяна. След това се изсипват в купата на миксера и се разрушават на ниски обороти. Когато пяната стартира да побелява се прибавя пудрата захар лъжица по лъжица. Разбиването продължава, до момента в който се поеме цялата захар до плътна и тежка маса. Когато се вдигнат бъркалките тя би трябвало да пада постепенно и на панделка.

По този метод се прави глазурата, с която се прави рамката на сладките. Подходяща е за срастване на разнообразни детайли, фини украшения. За вътрешната част на сладките се подготвя по-рядка глазура, като към оснавата ѝ се прибави и доста малко вода, на капки, с цел да доближи мечтаната консистенция. Тя би трябвало да е рядка, само че и да се разпределя елементарно, само че също по този начин и задоволително гъста, с цел да не прозира.

Когато се работи с роял айсинг (захарна глазура, белтъчна глазура) откакто е запълнен пошът другата част в купата незабавно се покрива с влажна кърпа/фолио, тъй като от горната страна доста бързо засъхва. Може да се раздели на няколко елементи и към всяка да се добави хранителна багра по желание.

При работа с айсинг се стартира с непрекъснат напън върху поша, като се оставя глазурата да се спуска постепенно, гладко и отмерено. Не би трябвало да се ползва напън. Когато се приключи бордът се поставя дребна част по-рядка глазура и благодарение на съчка се минава през тях с цел да се оформи мраморна глазура, или друга фигура. С по-гъстата глазура се пишат думи, рисуват се орнаменти.

След като се украсят сладки се оставят да засъхнат, времето зависи от дебелината на глазурата.

Украсяването на сладки не е лек развой. Необходимо е успокоение, самообладание, добра и сигурна ръка, самообладание тъй като се работи постепенно, централизация и най-много романтизъм в приготвящия сладките.

Опитвам се не за първи път да декорирам сладки, може да се каже, че е с изменчив триумф. Не мога да кажа, че са прелестни, по-скоро допустими, просто са нарисувани от горната страна. Въпреки че си обезпечавам добра атмосфера на работа, аз нямам самообладание и още по-малко щипка романтика в душата си. Въпреки това се пробвам да си рисувам и в действителност е прелестно занятие.

Инфо: Ползвала съм бележките от joiofbaking

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР