Може да я съсипят Пералнята е един от най-трудоемките домакински

...
Може да я съсипят Пералнята е един от най-трудоемките домакински
Коментари Харесай

Никога не слагайте тези 7 неща в пералнята!

Може да я съсипят

Пералнята е един от най-трудоемките домашен уреди, само че с цел да работи вярно, е значимо да избягвате да перете всичко, което може да я повреди или скапе, от предмети, които могат да повредят барабана, до предмети с мъх, които могат да запушат пералнята или филтъра.

Обувки
Обувките могат да надраскат барабана на пералната машина, а самите обувки могат да изгубят формата си или да причинят дисбаланс, евентуално причинявайки мощни трептения по време на цикъла на центрофугиране.

Раници и чанти
Прането на раници или чанти с железни ципове, катарами или различен хардуер може да повреди барабана на пералната машина. Да не приказваме за допустимо увреждане на целостта на структурата и материала на чантата.

Легло за домашни любимци
Леглата за домашни любимци с мек заряд, като перли от пяна или настъргана пяна, не би трябвало да се перат в пералня, тъй като пълнежът може да се слепи.

Освен това космите от домашни любимци могат да запушат филтъра и дренажната система на машината.

Входни изтривалки
Изтривалки и изтривалки с гумена основа не би трябвало да се слагат в пералнята. Гумата може да се отлепи в пералнята и да попадне във филтрите, което може да задръсти машината и да повреди изтривалката.

Възглавница от мемори пяна
Докато множеството общоприети възглавници могат да се перат в пералня, възглавниците с мемори пяна са друга история.

Възглавниците с мемори пяна са едно от нещата, които в никакъв случай не би трябвало да се перат в пералня, тъй като цикълът на машината ще повреди възглавницата, защото е дебела, и ще унищожи пълнежа от пяна.

Водоустойчиви и водоотблъскващи артикули
Артикули като дъждобрани, водоустойчиви якета или водоустойчиви външни аксесоари (като външни възглавници) имат особено покритие, което може да се повреди от препарат.

Използването на пералня може да в профил хидроизолацията, правейки продукта по-малко ефикасен при отблъскването на водата. Най-добре е да следвате инструкциите на производителя за разчистване на тези предмети, което нормално включва ръчно пране или потребление на специфични почистващи препарати.

Плюшени играчки
Всеки родител или баба и дядо знае, че плюшените животни в последна сметка се нуждаят от възобновяване, с цел да ги поддържат хигиенични. Въпреки че пералнята наподобява като разумно решение за разчистване, специалистите поучават да не я употребявате.

Много плюшени играчки през днешния ден имат електронни съставни елементи като датчици за тон или придвижване, които могат да бъдат развалени от вода, в случай че би трябвало да почистите играчката, по-безопасен вид е да почистите петната или да употребявате влажна забрадка.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР