може да тества отново всички граждани за Covid-19 през декември,

...
може да тества отново всички граждани за Covid-19 през декември,
Коментари Харесай

Словакия с нов масов тест за коронавирус през декември

може да тества още веднъж всички жители за Covid-19 през декември , с цел да разреши на държавното управление да облекчи пандемичните ограничавания, сподели министър председателят Игор Матович, представен от " Блумбърг ".

Страната с 5,5 милиона души направи през днешния ден втори кръг на национално тестван е благодарение на проби за антитела на стойност 5 $.

Макар и по-малко точни от общоприетите PCR проби , те могат да дадат резултати за 15 минути.

2/3 от жителите участваха в първия кръг преди седмица, разкривайки % на зараза от 1,1%. Тестовете този уикенд са лимитирани до мощно засегнатите райони, обхващащи към половината от популацията.

" С тестванията спряхме вълната от ковид, само че в случай че желаеме да имаме по-лесен живот с отворени заведения за хранене или кина, ще би трябвало да създадем нов ход ", сподели Матович в събота по публичното радио.

" След няколко седмици ще има обществен спор дали пътят към по-голяма независимост е блокиране или друго всеобщо тестване ", сподели той.
 Словакия с втори кръг национално Коронавирус тестване
Словакия с втори кръг национално Коронавирус тестване

Повече от половин милион души бяха прегледани до обяд

Докато множеството страни от Европейския съюз реагират на възраждането на вируса с все по-сурови блокировки и комендантски час, всеобщите проби набират известност като на ниска цена метод за уединяване на инфектираните с по-малко вреди за стопанската система. Европейската комисия, изпълнителният орган на Европейски Съюз, прикани държавите-членки да го създадат, като даде обещание 100 милиона евро за тестванията.

Матович прокара проекта за тестване, макар съпротивата на медицинските специалисти, които предложиха вместо това да затворят по-голямата част от стопанската система.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР