Може да срещнете костенурка по време на пътуванията си, но

...
Може да срещнете костенурка по време на пътуванията си, но
Коментари Харесай

Турист откри костенурки сиамски близнаци в Памуккале

Може да срещнете костенурка по време на пътуванията си, само че да се натъкнете на сиамски близнак костенурка несъмнено е необичаен миг и вълнуващо преживяване.

Турист, който е пътувал до южния турски град Денизли и е посетил световноизвестните антични травертенови термални басейни в Памуккале, забелязал необикновените сиамски костенурки.

Костенурките бяха предадени на екипи на филиал на национални паркове в град Денизли. След това те бяха изпратени в университета Памуккале.

Костенурките, за които се счита, че са на към 3 месеца, по-късно бяха изследвани в лаборатория там. Професор Еюп Башкале сподели, че университетът ще направи всичко, което е допустимо, с цел да резервира костенурките живи. За страдание, не е допустимо те да бъдат разграничени.

„ Поглеждайки по-отблизо, можем да забележим, че този сиамски близнак има една храносмилателна система и един чифт задни крайници ", посочи Башкале.

„ Много малко е евентуално този тип да оцелее в природата “, сподели той. Добре е, че ние ще можем да се грижим за тях при специфични условия, близки до естествената среда. „ Ще се опитаме да запазим костенурките живи в нашата лаборатория. Надявам се, че ще успеем.”

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР