Гняв от липсата на санкция за RAF заради неуспешна кампания за разнообразие - тъй като войниците са изправени пред глоба от £10 000 за напиване

...
Може да се разкрие, че членове на британска бойна група
Коментари Харесай

Може да се разкрие, че членове на британска бойна група на шестмесечно разполагане в Естония тази година са били глобен с общо близо £10 000 за злоупотреби, свързани с алкохол - като уриниране на обществени места, нарушаване на лимита за пиене от две халби и нарушаване на комендантския час.

Нарушението с уриниране, извършено на 24 май, струва един войник 635,56 британски лири - докато друг беше таксуван с 1117,92 британски лири за прекомерно пиене и оставане навън до късно на 31 май, според изтекъл документ, видян от Sky News.

За разлика от това, разследване през юни установи, че военновъздушните сили са имали през двете години до март 2021 г. в опит да се увеличи броят на наетите жени и етнически малцинства.

Услугата се извини, обвини неправилни правни съвети и каза, че всички са действали с най-добри намерения. Не са препоръчани дисциплинарни действия.

Скай Нюз вече проследи какво се е случило с тези на върха на командната верига, когато е извършена незаконната дейност по набиране на персонал:

• Главен маршал на авиацията сър Майк Уигстън, тогавашният началник на въздушния щаб, който превърна подобряването на многообразието в основен приоритет, се пенсионира в края на мандата си през юни с флайпаст на Red Arrows

• Вицемаршал на авиацията Мария Байфорд, най-добрият персонал офис, предстои да се пенсионира. RAF отказа да уточни кога. Нейният мандат като началник-щаб на личния състав приключва този месец, но тя има право на заплатата си до £179 000 до действителното си пенсиониране от службата

• Air Commodore Джо Линкълн, друг старши офицер по персонала, се премества в нов пост

• Капитанът на групата Уилям Доул, тогавашният ръководител на отдела за набиране на персонал, е повишен

Изображение: Началник на въздушния щаб Главен маршал на авиацията сър Майк Уигстън. На снимката през май 2023 г.

Бял мъж, който по това време беше в процес на набиране на персонал - опитвайки се и неуспешно да стане пилот - каза, че е възмутен, че никой не е поел отговорност за неправомерното действие.

„Мисля, че е ужасно, честно казано“, каза той в интервю, като пожела да остане анонимен.

„Толкова много животи биха били засегнати от това – някои може би дори съсипани, защото [кариера в RAF] е нещо, за което хората мечтаят през целия си живот.

„За да няма никакви действия, нищо наистина да не е направено по въпроса, само извинение, чувствам се много евтино.“

Източник, близко свързан с RAF, нарече ситуацията фарс.

„Самосъхранението над воденето чрез пример изглежда е тяхната мантра [на военновъздушните сили]“, каза източникът. „Нищо чудно, че задържането е s***."

Безпокойството е широко разпространено сред набиращите персонал

Sky News също е говорил с източник, който е работил в набирането на персонал през съответния период.

Те обвини RAF, че се крият зад извинението за неправилен правен съвет, като каза, че чувството на безпокойство в силата за набиране на персонал относно това, което са били помолени да направят, е било широко разпространено - но е било игнорирано в натиска за постигане на целите за разнообразие.

< p>Източникът твърди, че множество хора многократно са изразили загриженост пред вицемаршал на авиацията Байфорд, комодор на авиацията Линкълн и капитан на групата Доул относно законността на предпочитането на определени новобранци пред бели мъже.

„Беше буквално хората просто постоянно казват: това не е наред. Не се чувствам комфортно да правя това, защото това ми се струва като положителна дискриминация", каза източникът, говорейки анонимно, тъй като не са били упълномощени да говорят с медиите.

Положителна дискриминация - насърчаване на някого единствено въз основа на специфична, защитена характеристика - е незаконно съгласно законодателството за равенство. Това се различава от положителното действие, което позволява на работодателя да предприеме определени стъпки за подобряване на разнообразието на работното място.

Изображение: вицемаршал на авиацията Мария Байфорд. Снимка: RAF < p>Източникът каза: „Стигна се до точката, в която те [висшето ръководство на RAF] в крайна сметка издадоха този ... бюлетин, поради липса на по-добра дума, казвайки: това е положителното действие. Това е положителната дискриминация и ние използваме положителни действия за увеличаване на разнообразието.

„Хората просто го погледнаха и си казаха: да, но не е правилно. Колкото и да се опитвате да го оправдавате, не е правилно."

Противоречието около RAF избухна преди година, когато Sky News разкри, че следващият ръководител на отдела за набиране на персонал е напуснал в знак на протест срещу това, което тя смята за "незаконна" заповед за изтегляне напред на кандидати от жени и етнически малцинства на курсове за обучение преди белите мъже.

Оставката на капитана на групата Лизи Никъл предизвика разследването, което в крайна сметка потвърди, че тя е била права в своите опасения.

Изображение: Бившият капитан на групата на RAF Лизи Никол

Той също така установи, че предишна заповед за зареждане на курсове с жени и етнически малцинства - изпълнена по време на мандата на капитан Доул - е нарушила законодателството за равенство.

Разследването идентифицира 161 случая на незаконна положителна дискриминация, включваща кандидати, които искат да станат присъединете се към редиците, вместо да станете пилоти или други офицери.

Въпреки това, обширните репортажи от Sky News разкриха доказателства за по-широк натиск за предпочитане на жените и етническите малцинства пред белите мъже, за да се постигнат „невъзможни“ цели за разнообразие.< /p>

Това включва изтекъл имейл, изпратен от служител по набиране на персонал през януари 2021 г., който изглежда осмива белите мъже, които искат да се присъединят към RAF, като „безполезни бели пилоти“.

„Това се стори грешно от страна на началото“

Под ръководството на главен маршал на авиацията Уигстън „нивата на амбиция“ бяха определени да удвоят новобранците от жени и етнически малцинства до 40% и 20% съответно до 2030 г.

Sky News разговаря с двама бели мъже и майката на трети, които са били оставени да се чудят дали неуспехът им да преминат избора на пилот е повлиян от раса и пол, а не от това, че са били достатъчно добри. И тримата казаха, че са се представили добре в тестовете за подбор.

Да станеш пилот е изключително конкурентно, с много повече кандидати, отколкото места за обучение, което означава, че трябва да се очаква висок процент на отказ - и RAF казва, че само избира най-добрият.

Щракнете, за да се абонирате за Sky News Daily, където и да получавате своите подкасти

Въпреки това, един от отхвърлените кандидати мъже каза, че е подал молба кандидатурата му да бъде прегледана от офицер в силите за набиране на персонал след скандала.

Вторият мъж каза, че планира да направи същото.

Източник от отбраната каза, че са запознати с други, които са също обжалва, казвайки, че командирът на ескадрилата, натоварен да се справи с проблема, „подава много оплаквания“.

Майката каза, че синът й е бил толкова разстроен от отхвърлянето, че той не искал нищо повече да прави с RAF, така че няма да търси преразглеждане на неговия случай.

„Не искаме синовете ни да бъдат отхвърлени, но понякога биват отхвърляни и вие просто го приемате на брадичката“, каза тя в интервю в дома й.

„Но това се стори грешно от самото начало.“

Изображение: Майката на мъж, който се опита и не успя да стане пилот на дрон на RAF сред неуспешен схема за многообразие

Практиките за набиране на персонал са „стриктно проверени“

Джеймс Хийпи, министърът на въоръжените сили, каза пред Sky News миналото лято, че ако бъде установено наличие на положителна дискриминация при набирането на персонал от RAF, отговорните „ще бъдат държено енергично под отговорност".

Както стоят нещата, единственият човек, който се отказа от кариерата си, е капитанът на групата Никол, който раздуха незаконната дейност и отказа да бъде част от нея.

Говорител на RAF каза: „Незадължителното разследване относно набирането и подбора на RAF вече е публикувано – RAF прие изцяло препоръките и те се изпълняват.

„RAF стриктно провери практиките си за набиране на персонал и непрекъснато ще наблюдава тези процеси, за да гарантира, че няма да се повторят грешките, които бяха допуснати в миналото."

Прочетете повече:
Ръководителят на персонала на RAF „не се срамува" на „пауза на офертите за работа за бели мъже“
Шефът на RAF е готов да тества „границите на закона“, за да подобри многообразието

Юни 2023 г.: Политиката на RAF за набиране на многообразие е „погрешна“

Попитан за опасения от дискриминация изразено от отхвърлените кандидати за пилоти, говорителят каза: „Процесът за набиране на офицери и екипажи на RAF не е същият като системата за набиране на пилоти (други звания).

„Всяко предложение за работа се основава единствено на заслуга. Кандидатите се оценяват в редица области от различни специалисти.

„Със значително повече пилотни кандидати, отколкото има налични места за обучение, подборът е изключително конкурентен, което за съжаление означава, че някои много способни кандидати няма да успеят“.

Що се отнася до това дали вицемаршал на авиацията Байфорд ще продължи да получава заплатата си, след като се оттегли като висш офицер по персонала, говорителят каза: „RAF не коментира отделни обстоятелства, а заплатата на всички Персоналът на RAF, напускащ службата, престава в деня след датата на пенсиониране или уволнение на това лице."

Дата на нейното пенсиониране все още не е обявена.

Като офицер с две звезди който се присъедини към военновъздушните сили като зъболекар, заплатата на вицемаршал от авиацията Байфорд може да бъде около £179 000, според последните официални данни за заплащането на зъболекарския офицер на RAF.

В противен случай годишната заплата за недентален или медицински офицер от RAF с две звезди е до около £145 000.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР