Може да се премине към локална стачка, а това значи

...
Може да се премине към локална стачка, а това значи
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Няма нищо пазарно в квотите - това е чиновнически диктат

Може да се премине към местна стачка, а това значи блекаут

Няма нищо пазарно в обстановката, в която е енергетиката, разяснява президентът на КТ " Подкрепа " Димитъп Манолов пред Нова тв по отношение на пазара на въглеродни излъчвания. " Няма нищо пазарно в квотите - това е чиновнически диктат ", съобщи синдикалистът, разкривайки, че в действителност тази точка от съглашението не може да бъде изпълнена. Той е за всяка опция на въглищата, стига тя да бъде измислена.

Димитър Манолов съпостави обстановката с държавната Топлоелектрическа централа " Марица Изток " със ориста на Кремиковци и Химко - и " десетките други предприятия, които можеха да съществуват и до през днешния ден ".

Манолов е песимистичен и във връзка с това, че като част от сериозната инфраструктура Топлоелектрическа централа Марица изток ще бъде избавен - " по този начин ни убеждават ", сподели два пъти синдикалистът. Той обаче е сигурен, че " естествено, че ще останем без ток, в случай че въглищната енергетика излезе от строя ".

Синдикалистът се тормози, тъй като в съглашението с държавното управление няма никакви гаранции, че обещаното ще се случи.

" Може да се отиде и на вид за барикади още три месеца, чак национална стачка надали ще се провежда, само че може да стане местна стачка - там на място. Локална стачка значи блекаут ", счита Манолов.

Неговата прогноза е, че " държавното управление няма да се откаже от желанието си " да завърши с въглищните централи.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР