Може да се очаква в една предстояща кампания, както за

...
Може да се очаква в една предстояща кампания, както за
Коментари Харесай

Доц. Алексей Пампоров: На следващите избори инцидентът на границата може да натежи

Може да се чака в една идна акция, както за предварителни парламентарни избори, по този начин и на локалните избори в област Бургас, че подобен случай несъмнено ще натежи.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria социологът доцент Андрей Пампоров във връзка убийството на служител на реда на границата с Турция.

Що се отнася до договарянията сред политическите сили, доцент Пампоров счита, че е било извънредно време да се седне на една маса.

 
Политиката е поле на компромис и на разговор. Политика не може да се прави с „ на ти си парцалките, дай си ми куклите “. Хубаво е да се седне и да се контракти кои са общите цели на страната.
„ Ние виждаме, че има явно проблем с това, че на границата ни от север има война, а от юг има бежански напън от хора, които бягат от войни. Има газова рецесия, забележителна инфлация, всичко нараства всеки ден и хората са обезпокоени от това нещо. Определено има потребност да се седне и да се рамкира кои са проблематичните полета, къде има консенсус и къде няма консенсус. Защото до този миг всичко беше ad hominem ”, уточни социологът.

„ Не мисля, че този стадий е преодолян “, добави той.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР