Може да се носят при всякакъв климатДокато у нас още

...
Може да се носят при всякакъв климатДокато у нас още
Коментари Харесай

Кецове и пантофи правят от мляко

Може да се носят при всевъзможен климат

Докато у нас още се учим да разделяме боклука на хартия, стъкло, метал и органически боклук, в някои страни рециклират безусловно всичко. Или по-точно - ъпсиклират (от upcycle - намирам нова приложимост на нещо старо). В това число влизат и тонове мляко с изминал период на валидност, които немската дизайн компания Nat-2 трансформира в обувки.

Базираната в Мюнхен компания работи с биоинженера Анке Домаске за основаването на кецове от отпадъчно мляко, смесено с вълнени фибри. Подметките са от корк и гума, а самите кецове са оцветени с багра на растителна основа.

Кецовете Nat-2 се оферират във висок и невисок вид, както и в няколко разнообразни разцветки, всички в неутралната гама. Някои са с кожена пета или блестяща повърхнина. Част от " млечната " линия включва и пантофи, които несъмнено наподобяват много комфортни.

Материята от мляко и филц в действителност е новаторска - тя е мека, резервира непрекъсната температура, което значи, че може да се носи във всевъзможен климат, а също по този начин е антибактериална.

Кецовете Nat-2 са на цена от 299 евро, а пантофите - от 120 евро.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР