Може да се наложи САЩ да унищожат изцяло Северна Корея,

...
Може да се наложи САЩ да унищожат изцяло Северна Корея,
Коментари Харесай

Тръмп пред ООН: Може да се наложи да унищожим Северна Корея

Може да се наложи Съединени американски щати " да унищожат напълно " Северна Корея, в случай че Пхенян не понижи нуклеарните си опити, съобщи американският президент Доналд Тръмп пред Общото заседание на Организация на обединените нации.

Това бе най-острата до момента опасност на Вашингтон против севернокорейския водач Ким Чен-ун, който Тръмп присмехулно назова " човека-ракета ", запътил се към " самоубийствена задача ".

Президентът на Съединени американски щати прикани страните от Организация на обединените нации да работят дружно, с цел да слагат в изолираност държавното управление на Ким.

В 41-минутното си слово Тръмп атакува още Иран и Куба, само че най-резките му думи бяха ориентирани към Пхенян. Той разгласи, че нуклеарната стратегия заплашва целия свят и непряко подлага на критика Китай – главният търговски сътрудник на Ким – с фразата " Скандално е, че някои страни освен търгуват с подобен режим, а и въоръжават, доставят и поддържат финансово страна, която заплашва света с нуклеарен спор ".

Тръмп за следващ път осъди нуклеарната договорка на предшественика си Барак Обама с Иран и загатна, че може и да не я възобнови, когато срокът за това настъпи в средата на октомври. Той назова Иран " стопански изчерпвана и измамническа страна ", която изнася принуждение.

Това бе следващият опит на президента да подчертае изолационистката си политика " Америка преди всичко ". " Ще пазя на първо място ползите на Америка ", сподели той. " В интерес на всички народи е да имаме бъдеще, в което всяка страна може да бъде суверенна, просперираща и безвредна. "

Що се отнася до Венецуела, Тръмп съобщи, че обстановката там е " изцяло неприемлива " и Съединени американски щати " не може просто да гледат в профил ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Президентът Тръмп (565)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР