Може да се наложи хората да носят маски и да

...
Може да се наложи хората да носят маски и да
Коментари Харесай

Още няколко години ще продължим да носим маски

 Може да се наложи хората да носят маски и да съблюдават обществена отдалеченост в продължение на няколко години, до момента в който се върнем към естественото, предвижда водещ английски епидемиолог.

Мери Рамзи, началник на имунизационния развой в Public Health England, сподели, че главните противоепидемични правила могат да бъдат отстранени откакто и в други страни по-голямата част от хората не се имунизират.

Тя също по този начин сподели, че връщането към огромни всеобщи събития изисква деликатно наблюдаване и ясни указания за поддържане на сигурността.

Д-р Рамзи съобщи, че ограничавания като слагане на маски тук-там с доста хора и обществено разграничаване са станали всекидневие за мнозина и към момента разрешават на стопанската система да действа.

Тя сподели, че " хората към този момент са привикнали с тези ограничавания от по-ниско равнище и хората могат да живеят с тях, а стопанската система към момента може да продължи да действа с тези по-малко строги ограничавания ".

" Така че мисля, че сигурно в продължение на няколко години, най-малко до момента в който и в други елементи на света хората не бъдат имунизирани толкоз добре, колкото и ние, и цифрите на новозаразените не спаднат на всички места – дотогава надали ще можем да се върнем последователно към по-нормална обстановка ", добави тя.

Предупреждавайки, че е " доста значимо да не отпускаме ограниченията прекомерно бързо ", доктор Рамзи съобщи, че всеки циркулиращ вид на вируса неизбежно ще нападна тези, които са уязвими.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР