Може да се използва, ако състоянието на пациента се влошава

...
Може да се използва, ако състоянието на пациента се влошава
Коментари Харесай

Правилото на Марта, което дава на пациентите и семействата на NHS право на спешно второ мнение

Може да се употребява, в случай че положението на пациента се утежнява бързо и той или фамилията му считат, че не получават нужните грижи.

Новият развой следва гибелта на 13-годишната Марта Милс през 2021 година, която разви сепсис под грижите на King's College Hospital NHS Foundation Trust в Лондон.

Нейните родители - които организираха акция за смяна – споделиха, че желаят то „ въведено допустимо най-бързо и необятно “, като се чака минимум 100 тръста на NHS да вкарат правилото в началото.

„ Ние имаме вяра, че правилото на Марта ще избавя животи “, Merope Mills и брачният партньор й Пол Лейти споделиха в изказване.

„ В случаи на утежняване фамилиите и болногледачите до леглото могат да бъдат наясно с измененията, които заетите клиницисти не могат; техните познания би трябвало да бъдат приети като запас.

„ Също по този начин гледаме на правилото на Марта, с цел да променим здравната просвета: да дадем на пациентите малко повече власт, да насърчим чуването от страна на медицинските специ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР