Откъс от книга: „The Rabbit Hutch“ от Tess Gunty

...
Може да получим партньорска комисионна от всичко, което купите от
Коментари Харесай

Може да получим партньорска комисионна от всичко, което купите от тази статия.

В нейния дебютен роман „The Rabbit Hutch“ (Knopf ), Тес Гънти пише за млади възрастни, които са остарели от системата за приемна грижа, без да са намерили „завинаги“ семейство. Романът, чието действие се развива в потъпкан град, вдъхновен от родния град на Гънти Саут Бенд, Индиана, беше носител на Националната книжна награда за фантастика.

Прочетете откъс по-долу и не пропускайте интервюто на Робърт Коста с Тес Гънти в „CBS News Sunday Morning“ на 13 август!

„The Rabbit Hutch“ от Тес Гънти

$15 в Amazon

Предпочитате да слушате? Audible има 30-дневна безплатна пробна версия, налична в момента.

Опитайте Audible безплатно

Противоположното на нищото

В една гореща нощ в апартамент C4 Бландин Уоткинс напуска тялото си. Тя е само на осемнадесет години, но е прекарала по-голямата част от живота си в желание това да се случи. Агонията е сладка, както обещават мистиците. Сякаш душата ти е намушкана със светлина, казаха мистиците и бяха прави и за това. Мистиците наричат ​​това преживяване Трансверберация на сърцето или нападение на Серафима, но на Бландин не се явява ангел. Има обаче биолуминисцентен мъж на около петдесет години, който свети като светулка. Той тича към нея и крещи.

Нож, памук, копито, белина, болка, козина, блаженство – докато Бландин излиза, тя е всичко. Тя е всеки наемател на нейната сграда. Тя е боклук и херувим, гумена обувка на морското дъно, оранжевият гащеризон на баща й, четка, пронизваща косата на майка й. Първата и последната фабрика на Zorn Automobile във Вака Вейл, Индиана. Ядро в мъжа, който ограби тялото й, когато беше на четиринайсет, чифт червени очила на лицето на любимия й библиотекар, репичка, издърпана от леглото с пръст. Тя е никоя. Тя е португалското водно куче Кати, което облизваше лицето си всеки път, когато приемното семейство ги прогонваше и двамата в снега, защото пречеха. Алгоритъм за усилено съдържание и синя киша от бензиностанцията. Първият чифт обувки за крак на краката на дете актриса и мъжът, който й казва да се постарае повече. Тя е смартфонът, който я снима, докато кърви върху дъските на пода на апартамента си, и тя е напуканият лак за нокти на тийнейджъра, който сглоби деветдесетото стъпало на този телефон на зелена фабрика в Шенжен, Китай. Американски сателит, лоша дума, пръстенът на пръста на нейния гимназиален театрален директор. Тя е всеки памучен заек, който пасе растителността на нейния уж умиращ град. Десет минути удоволствие, пламнало между хората, които са я създали, последната таблетка оксикодон на езика на майка й, чукчето, което ще осъди момчетата на затвор за това, което причиняват на Бландин в момента. Няма такова нещо като точно сега. Тя не е поредната млада жена, ранена на пода, тяло, нарязано от мъже заради ресурсите му — не. Тя обръща внимание. Тя е последният смях.

В онази гореща нощ в апартамент C4, когато Бландин Уоткинс напуска тялото си, тя не е всичко. Не точно. Тя е точно обратното на нищото.

Откъс от „The Rabbit Hutch“ от Тес Гънти, авторско право 2022 г. от Тес Гънти. Публикувано от Knopf, подразделение на Penguin Random House LLC. Всички права запазени.

Вземете книгата тук:

"The Rabbit Hutch" от Tess Gunty

$15 в Amazon $17 в Barnes & Noble

Купете на място от < /p>

За повече информация:

„The Rabbit Hutch“ от Tess Gunty (Knopf), с твърди корици, меки корици, голям шрифт, електронна книга и аудио форматstessgunty.com
Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР