Откъс от книга: „Somebody`s Fool“ от Ричард Русо

...
Може да получим партньорска комисионна от всичко, което купите от
Коментари Харесай

Може да получим партньорска комисионна от всичко, което купите от тази статия.

Ричард Русо, носител на наградата Пулицър автор на „ Емпайър Фолс“, се завръща с третия си роман за хората в Норт Бат, Ню Йорк, предмети на романа му „Nobody's Fool“ от 1993 г. и неговото продължение от 2016 г. „Everybody's Fool“. Но в "Somebody's Fool" (Knopf), борещият се град е свършен, на път да бъде погълнат от по-богатите си съседи – и жителите на малкия град са изправени пред радикални промени.

Прочетете откъс по-долу.

„Somebody's Fool“ от Ричард Русо

$23 в Amazon

Предпочитате да слушате? Audible има налична 30-дневна безплатна пробна версия в момента.

Опитайте Audible безплатно

Наследство

Промените щяха да бъдат постепенни или това беше начинът, по който идеята се продаваше през цялото време. Но веднага щом анексирането на Северен Бат към Шуйлер Спрингс стана официално, започнаха да циркулират слухове за „следващите стъпки“. North Bath High, Beryl Peoples Middle School и едно от двете основни училища в града щяха да затворят в края на учебната година, само след няколко месеца. През есента учениците им щяха да бъдат транспортирани с автобус до училищата в Шуйлер. Добре, нищо от това не беше неочаквано. Целият смисъл на консолидацията беше да се премахнат съкращенията, така че образованието, най-скъпото от тях, естествено щеше да бъде на върха на този списък. И все пак тези, които настояваха за анексиране, твърдяха, че подобни промени ще бъдат постепенни, резултат от естествено изтичане.

Учителите няма да бъдат уволнявани, а само насърчавани, чрез стимули, да се пенсионират. По-младите служители ще кандидатстват за позиции в обединения училищен квартал Шуйлер, който ще положи всички усилия да ги приеме. Самите училищни сгради ще бъдат превърнати в окръжни служби. Същата сделка с полицията. Ниската тухлена сграда, в която се помещаваха полицейското управление и затворът, щеше да бъде пренастроена, а Дъг Реймър, който вдигаше шум за пенсиониране като началник на полицията от години, вероятно също можеше да бъде преназначен. Неговите половин дузина офицери можеха да кандидатстват за позиции в полицията на Шуйлер. По дяволите, вероятно дори биха запазили старите си униформи; левият ръкав просто ще носи различна лепенка. Разбира се, ще последват и други съкращения. Нямаше да има повече нужда от градски съвет (нямаше град) или от кмет (което в Бат дори не беше длъжност на пълен работен ден). Градът вече закупи водата си от Шуйлер Спрингс, чийто санитарен отдел сега ще събира боклука, което всички се съгласиха, че е значително подобрение. Понастоящем гражданите на Бат бяха отговорни за извозването на боклука им до бунището или за наемането на братята Скуиърс и оставянето на техния флот от овехтели самосвали да го направят вместо тях.

Естествено, не всички бяха в полза на това количество смяна. Някои твърдяха, че наистина има само един истински излишък, който анексирането ще премахне, и това е самият Северен Бат.

Откъс от „Somebody's Fool“ от Ричард Русо, авторско право 2023 от Ричард Русо. Публикувано от Knopf, подразделение на Penguin Random House LLC. Всички права запазени.

Вземете книгата тук:

„Somebody's Fool“ от Richard Russo

$23 в Amazon $25 в Barnes & Noble

Купете на място от 

За повече информация:

„Somebody's Fool“ от Richard Russo (Knopf), в твърди корици, голям печат с меки корици, електронна книга и аудиоформати

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР