Може да има преформатиране на сглобката през март и да

...
Може да има преформатиране на сглобката през март и да
Коментари Харесай

Сергей Станишев: Пресилено е, че ще приемаме много бежанци

Може да има преформатиране на сглобката през март и да се получи тройна коалиция да вземем за пример, сподели някогашният министър председател
Обезкуражаващо е частичното влизане в Шенген, защото България търпи стотици милиони левове загуби, не престават големите опашки от тирове, тъй като стоките се внасят по суша. Така някогашният министър председател и настоящ евродепутат Сергей Станишев оцени решението за приемане на страната ни по въздух и вода в Шенген. По думите му е трябвало да настояваме за цялостно участие, да " потърсим нашето място, да проявим разсъдък, с цел да си намерим пътя като общество ".

Предстои забавна година, тъй като има избори от Съединени американски щати до Тайван, Русия. Всеки от тези избори ще повлияе и на нас, счита Станишев. В Австрия да вземем за пример ръководещата партия се пробва да се състезава с евроскептиците на техен терен и това е повода за решението й по отношение на България. Станишев чака след изборите там наесен да се оформи евроатлантическо болшинство, което към този момент ще има друго отношение, само че това може да се случи чак през 2025 година

Затова е трябвало да сме по-категорични, като използваме уязвимите точки на Австрия, която има доста ползи в България и Румъния - да кажем, че няма да поносим сходно отношение.

Перспективата не е доста ясна. Започваме по въздух и море, което обаче не значи речните ни граници. Станишев е обезпокоен и от слагането на нови условия, които са отвън критериите на Шенген - засилен надзор вътре сред Румъния и България примерно.

Пресилено е обаче, че ще одобряваме доста бежанци. Не чакам големи потоци, сподели Станишев и съгласно него това изказване е повече политическа игра. Той изясни, че има много засилен надзор на българските граници. А и едно от новите условия за приемането ни в Шенген не е неприятно, тъй като ще укрепи нашите граници - да има повече европейски ангажимент.

Станишев описа по какъв начин по празниците се е видял със Симеон Сакскобургготски и дълго са разговаряли, в това число и за тройната коалиция преди време, която направиха дружно.

Онази тройната коалиция се градеше на задоволително почитание. В момента като че ли има взаимна ненавист. Няма бистрота в разноските и не е ясно да вземем за пример 5 милиарда защо са изхарчени. Станишев бил чул, че 1 милиарда и 200 млн. били изхарчени за предплатени заплащания на общините, а това са идни планове.

Според Станишев е допустимо през март, когато е ротацията в държавното управление, да има преформатиране на сглобката, може да се стигне и до тройна коалиция. Така виждал и обръщението на Доган. По думите на Станишев Доган постоянно обичал да употребява думата мярка - в този момент за него вярната мяра била да предложи двама съпредседатели на Движение за права и свободи.

Но надали ще има някакво разтърсване при държавното управление, защото общите ползи са по-големи.

Станишев сподели, че още не е наясно дали ще бъде още веднъж претендент за евродепутат. По думите му Българска социалистическа партия в последните години губи поддръжка поради политическата си линия.

" Не мисля в посока на мой план, времето ще покаже. Политиката е въпрос на идея ", сподели той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР