Може да е добра идея да преразгледате романтичната си вечеря

...
Може да е добра идея да преразгледате романтичната си вечеря
Коментари Харесай

Европейски конвой на свободата иска да блокира Брюксел срещу Covid ваксините

Може да е добра концепция да преразгледате сантименталната си вечеря на Свети Валентин в Брюксел - защото градът евентуално ще бъде изцяло неподвижен , написа " Политико "

Координиран паневропейски ескорт от протестиращи против имунизациите се чака да влезе в Брюксел на 14 февруари. Брюкселската полиция се приготвя , в случай че демонстрацията стане насилствена, само че признават, че ненапълно са в незнание по отношение на проектите на протестиращите.

Говорител на министъра на вътрешните работи на Белгия Анелис Верлинден сподели, че локалните правоприлагащи органи наблюдават от близко " апелите за демонстрации ". Но тя сподели, че макар наблюдението не е ясно какви са точните проекти на европейския " ескорт на свободата ", както и да се реши точният размер на придвижването.

Протестиращите имат ясна цел: да попречат на Брюксел колкото е допустимо повече в символ на митинг против ограниченията против COVID-19, подхванати от националните държавни управления и Европейския съюз.

Не е ясно какъв брой стачкуващи от целия блок от 27 страни ще стигнат до белгийската столица, само че десетки хиляди хора прекараха седмици в обмисляне на митинга на 14 февруари. Мнозина са употребявали услуги за криптирани известия като Telegram , с цел да възнамеряват направления, да споделят логистична поддръжка и да наберат средства за това, което някои се надяват, че ще бъде седмичен подтик против " бюрократичния капитал на Европейски Съюз ".

Групата към момента не е подала публично искане за позволение до полицията в Брюксел и кмета Филип Клоуз, съгласно представител. " Като цяло постоянно се опитваме да имаме контакт, с цел да можем да решим нещо. В момента няма поръчки, само че постоянно сме нащрек ", добави тя.

Брюкселската полиция , която ще е на първа линия на всеки митинг, " следи обстановката в обществените медии ", сподели представител, който отхвърли да разяснява мащаба на силите, които ще да бъдат ситуирани този ден .

Федералната полиция, която следи всички локални полицейски сили, съобщи, че макар че е имала подготвителни срещи, е " прекомерно рано да се каже " какво да чакаме денем, защото те към момента няма " ясна картина за броя на камионите ".

Тези групи - които произлизат от всичките 27 страни членки и имат близки връзки с сходни придвижвания против COVID-19 в Северна Америка , Австралия и отвън нея - канализират гнева на гласовито малцинство европейци, които считат, че е нелегално да се постановат имунизации против ковид или ограничение придвижването на хората, с цел да се отбрани публичното здраве.

Белгийската полиция координира дейностите си с управляващите в прилежащите страни по отношение на конвоя, добави представителят на вътрешното министерство.

В предходни демонстрации против COVID-19 крайнодесни групи, по-специално от Германия и Франция, се пробваха да се възползват от мобилизациите за разпространяване на по-пропити с ненавист послания към имигранти, евреи и други малцинствени групи, демонстрира обзор на голям брой обществени медии последните две години.

Повечето от напъните са ръководени от локални организации и даже от обособени лица в избрани страни от Европейски Съюз , които са събрали други, с цел да се причислят към тях в районния марш към Брюксел.

Киаран О`Конър, анализатор от Института за стратегически разговор, мозъчен концерн, който наблюдава онлайн екстремизма и следи мобилизацията , сподели, че европейските протестиращи са се въодушевили от продължаващите митинги в Канада против мандатите за ваксини и маски.

" Опасността е, че копират случилото се в Канада в столицата на Европейски Съюз ", сподели той. " Движението е подхранвано от интрига и очевидна дезинформация. Това е риск, който всеки би трябвало да държи под око . "
 Джъстин Трюдо желае преустановяване на митингите в Канада
Джъстин Трюдо желае преустановяване на митингите в Канада

Протестите в града са определяни като екстремистки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР