Може би най-непретенциозните за отглеждане растения са кактусите, защото те

...
Може би най-непретенциозните за отглеждане растения са кактусите, защото те
Коментари Харесай

Непретенциозни за отглеждане растения

Може би най-непретенциозните за развъждане растения са кактусите, тъй като те се поливат извънредно рядко. През най-горещите летни дни кактусите нормално се поливат единствено един път на 10 дни, а през зимата множеството от тях даже нямат нужда от поливане. За предпочитане е да ги поливате с дъждовна вода, само че това важи и за всички останали стайни и култивиран растения.

Друг огромен плюс на кактусите е, че те порастват извънредно постепенно и няма да ви се постанова да пресаждате цветята. Ако въпреки всичко желаете да засилите растежа им, ще би трябвало от време на време да ги подхранвате с течен тор, богат на фосфор и калий. Така или другояче кактусите държат първото място в класацията за непретенциозни растения.

Не всеки обаче харесва тези бодливи растения. Тогава бихме ви предложили да започнете да отглеждате някое сукулентно растение. Този тип растения имат свойството да задържат вода в себе си, което още веднъж значи, че нямат потребност от постоянно поливане. Много елементарно за развъждане е Алое вера, което би трябвало да се полива не по-често от един път седмично.

Освен че обожава топлината, то си е същинско скромно растение, само че за сметка на това може вие да се възползвате от него. Можете да употребявате скрития в листата сок от Алое вера при отнасяне на изгаряния, против акне или пък да го добавите към обичания си крем за лице или шампоан. Универсално средство, което се употребява всеобщо в медицината и в козметиката.

 Мушкатото е скромно растение

Добре, въпреки всичко желаете вашето растение да е с цвят. В сходен случай бихме ви предложили за дома да си вземете бромелия, а за балкона най-обикновено мушкато или сакъзче. Характерното при развъждането на бромелии е, че те се поливат в образувалата се чашка от листата им, а не в почвата. Те са растения, които обичат влагата и в случай че желаете да не ви основават толкоз грижи, е добре да сложите наоколо до тях съд с вода.

Мушкатата и сакъзчетата също са доста лесни за развъждане растения, тъй като устоят и на засушаване. Важно е обаче при рухването на температурите да им осигурите място вкъщи, където да ги приберете да презимуват. През пролетта още веднъж можете да ги изнесете на открито, да започнете да ги поливате и наторявате и те бързо ще ви дарят още веднъж с цвят.

Всички тези оферти за непретенциозни за развъждане цветя са подобаващи, в случай че занапред опознавате магията на флората и чувството, което стайните растения основават вкъщи.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР