Може би до вчера по-късно вечерта имаше известно огорчение, може

...
Може би до вчера по-късно вечерта имаше известно огорчение, може
Коментари Харесай

Желязков за отстраняването си в НС: Ненужна демонстрация и реванш

" Може би до през вчерашния ден по-късно вечерта имаше известно оскърбление, може би това е напълно естествена човешка реакция от прекарването, само че в политиката човек би трябвало бързо да се отърсва от персонално отношение към политически процеси. Не е добър консултант, за който и да е политик, честолюбието гордостта, егото, изключително когато не става въпрос за персонални тематики ".

Това съобщи Росен Желязков в " Панорама " по Българска национална телевизия, отстранен като ръководител на Народното събрание.

" Вчерашното решение е част от политическия развой, който набра задоволително скорост през последните месеци и докара до това да не може да продължи работата си постоянното държавно управление, до това да отидем за следващ път на избори. Изобщо тази развръзка въобще не знам дали беше поантата, дали беше епилогът. Това беше някаква ненужна проява, и в случай че за опозицията в лицето на Българска социалистическа партия, на Има Такъв Народ, на " Възраждане " това си беше част от естественото политическо държание ", сподели той.

По отношение на някогашните си сътрудници, той сподели, че " това е било реванш, предпочитание за наказване или нещо сходно ". По думите му политическите последствия ще имат измерение в предизборната акция, а " евентуално и по-късно ".

Желязков уточни, че настояването на неговото премахване е било " компилация от претекстове на опозиционните партии.

" Това може би беше разследване от несъстоялата се ротация ".

Бившият ръководител на Народното събрание сподели, че в началото на годината е почнал комплицираният развой на взаимоотношения на елементарно изглеждащата ротация.

" Този развой стартира с диалог за това с чий мандат ще бъде осъществена ротацията, мина през тематиката господин Денков - външен министър, стигна се до Меморандума. Премина се през предлагането на Бойко Борисов това държавно управление да продължи своята работа без никаква смяна. И тогава пристигна тази изненадваща оставка, която в този момент се показва като спазено заричане, само че това беше тактически ход ", напомни той.

Желязков добави, че така се стига до " естествения свършек на това нагнетявано недоверие, което в действителност в никакъв случай не беше преодоляно ".

Припомняме, че в четвъртък Желязков падна от поста със 129 гласа " за ". Дебатът преди този момент мина с остри нападки.

За оставката му бяха 61 депутати от ПП-ДБ, 34 от " Възраждане ", 23 от Българска социалистическа партия, 10 от Има Такъв Народ и един самостоятелен, 103 депутати гласоподаваха против- от ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Самият Росен Желязков взе думата и отхвърли да се пази. Понякога би трябвало да замълчиш, с цел да бъдеш чут, сподели той. Всички сме хора, пратени от други хора да работят за хора и заприказва за човечността, която постоянно политиците губели.

В 47-то Народно събрание по сходен метод бе свален от поста ръководител Никола Минчев - предлагането за това бе импортирано от " ИТН " с фиктивен мотив. Тогава за свалянето на Минчев гласоподаваха общи 125 депутати от ГЕРБ-СДС, Има Такъв Народ, Движение за права и свободи и " Възраждане ", като това можеше да се пояснява като генерална подготовка за вота на съмнение към кабинета Кирил Петков.

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР