Моите 11 кратки правила за една по-здрава и щастлива 2024Бъди

...
Моите 11 кратки правила за една по-здрава и щастлива 2024Бъди
Коментари Харесай

11 правила на д-р Щонова за здрава и щастлива 2024 година

Моите 11 къси правила за една по-здрава и щастлива 2024
Бъди добър човек. С душа, сърце, правила и усърдие. Бъди обич. Бъди другар, бъди опора за децата, фамилията и обичаните хора.Ставай рано, има особена магия в това, да грабнеш утрото.Намери нещо свястно, което обичаш, нещо, което оказва помощ на хората и трансформира човешки ориси, отдай му се и в никакъв случай не се отхвърляй! Знай, че всеки ден ти имаш силата да промениш към положително света, мислите и държанието най-малко на едно дете. Бъди част от сходен развой. Той е нещо приятно.Фокусирай се върху процеса и напъните, не толкоз върху крайния резултат. Бъди прецизен и придирчив, изключително към себе си, най-много със себе си. Но търпелив към другите и околния свят.Не се плаши от стрданието. Позволи му да те допре. Болката може да бъде прелестен преподавател. Гледай на нея, като на подарък, като на част от палитрата блага, които ориста сервира. И не, това не е мазохизъм. Това е опит за здрава себеактуализация. Но... не пускай котва в океана от горест. Изтъгувай си тъгата обичайно... и... давай напред, плувай, движи се, ставай, лети, преодолявай, само че единствено не спри на едно място. Бъди самоуверен и издръжлив! Движи напред! Напред, не обратно!Чети всеки ден. Истинска, качествена литература. Лично аз чета просвета всеки ден. И за подготовката на всяко мое предаване, през всичките тези 24 години, проверявам сред 10 и 30 научно обосновани източника. За мен това е закон. Обичам науката. Но имам, развъртвам и сериозно мислене.Прочетете още
Разказвала съм... и писала за удивителни неща, които науката, само... мъчно би обяснила. Моята книга “Хвърчили към парадайса ” е цялостна с сходни истории. Вярвам, че в света, с изключение на просвета, има и магичност. Любовта е магичност.
Ти контролираш държанието си. И изборите, които правиш. Знай това. Учи се на самоанализ и самоконтрол. Поставяй си положителни граници и остани фокусиран върху това, което зависи от теб и върху това, което ти можеш да направиш. Преоткривай себе си всеки ден и намирай нова религия. Бъди порядъчен, в случай че... в действителност искаш Свобода. И не, това не е абсурд. Помисли и ще го усетиш.
Здравето ни … е безпределно производно на възприятието за мярка и самоконтрол. Обгрижвай това.
Търси провокации, учи нови неща, тествай себе си, пробвай даже да тестваш максимума си и виж какво и какъв брой можеш. Като качества. Обожавам това!Остани си възпитаник, преклонен и гладен за познания, цялостен със пристрастеност да покорява нови, непознати и смислени светове. Винаги бъди възпитаник! Благодарен, преклонен, само че и жаден. Не белязвай себе си с мързел, деградация и крах.Душата ни жадува естетика.
А животът е дисонантен. Това противоречие може да разболява... или може да бъде тласък за придвижване, за развиване и нови хоризонти. Избери новите хоризонти, новата жизнеспособност и сила. Съзирай цветя, теменужки, снежинки, гладиоли, лотоси, птици... а не бурени, вредители, къртици и отровните гъби.

Внимавай какво правиш със себе си и с фокуса на своето внимание!
И като доктор, експерт невролог, хора обичани, апелирам, позволете да кажа за край един възхитителен факт.
Всеки от нас има в себе си истинска, вълшебна магическа пръчка.

Тази магьосническа и фантастична пръчица е... нашият разум!

Използвай го!

Няма предел за фантазиите, няма!
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР