Мои колеги окачествяват тази като Голяма коалиция. Това е смешна

...
Мои колеги окачествяват тази като Голяма коалиция. Това е смешна
Коментари Харесай

Румяна Коларова: Каква Голяма коалиция?! БСП спечели малко повече от Жорж Ганчев през 94-та година. Това са електорални джуджета, които ще се позиционират така, че да усвояват едни големи пари

Мои сътрудници окачествяват тази като " Голяма коалиция ". Това е смешна категоризация. Голяма е, когато двете огромни партии създадат коалиция, а всички дребни останат встрани. Какво огромно има в Българска социалистическа партия, което на тези избори получи малко повече от Жорж Ганчев 94-та година. Колкото Жорж Ганчев получи Слави Трифонов, което пък е подигравка на ориста. А пък другата сякаш огромна, само че дясна партия, нямаше да влезе тогава в Народното събрание. Това разяснява пред Би Ти Ви политологът проф. Румяна Коларова.
свързани новини81331на 05.12.2021
" Това са електорални джуджета. Това са партии, които се борят за оцеляването си. Те постановат програмни цели, само че не могат да създадат огромна стратегия. Големият въпрос е да забележим дали тези две огромни партии могат да създадат политическа сглобка и до каква степен ще отстояват своите цели ", добави тя.

Коментирайки въпроса дали новото държавно управление ще бъде " мини модел " на служебния кабинет, проф. Коларова съобщи: " Служебният кабинет е една невъзможна структура. Това е един тип асортимент, който е изработен с помощта на някакъв тип персонални контакти. Тук става дума за кардинална структура ".

" Сложно е да се прави държавно управление от четири партии и да се показва просвета на равнопоставеност във връзка с наличието. Това държавно управление би трябвало да се занимава с няколко рецесии по едно и също време ", съобщи на собствен ред политологът Димитър Аврамов.
свързани новини49920на 22.11.2021
”Трябва да се отдаде дължимото на водачите на „ Продължаваме промяната “, че в тази комплицирана конюнктура стигнаха до финала. Все отново това не беше доста елементарно. Оттук нататък нещата ще зависят освен от дейностите на държавното управление, само че и от необятното публично мнение “, добави социологът Юрий Асланов.

По думите му е допустимо 4-годишният мандат да бъде по-кратък, тъй като зависи от доста условия.

„ Иновативната концепция да се прави посредством двустранни съглашения е породена от две условия. Първо, в две от обединенията текат вътрешни спешни процеси, водачите им са в оставка. Второ, при различен избирателен резултат, допускам, че тези партии биха предпочели да са без компанията на Българска социалистическа партия “, сподели още Асланов.

" Това е първото съглашение, в което има нещо, което наподобява като управническа стратегия. Спорен мен обстановката в мола се случи, тъй като Политическа партия нямаха стратегия. И по този метод те направиха своята стратегия, канейки тези партии, които от дълго време и съдържателно си приготвят програмата. На назад във времето има два огромни въпроса – персоналните назначения и разпределението на организациите. А това няма нищо общо с програмата. Това има общо с метода, по който ще се усвояват парите - едни огромни пари. И всяка партия ще се нарежда по този начин, че да усвоява пари “, добави тя.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР