Мохамед Деиф - това е командирът на военното крило на

...
Мохамед Деиф - това е командирът на военното крило на
Коментари Харесай

Боецът с девет живота: Командирът на военното крило на Хамас

Мохамед Деиф - това е командирът на военното крило на " Хамас ", който стои зад кървавите набези против Израел в събота. Той е прочут с прозвището " боецът с девет живота ". Оцелял е при пет опита на израелските служби да го унищожават. Макар и грубо сакат, Деиф продължава да провежда смъртоносните интервенции на бригадите Ал-Касам. Милен Атанасов споделя за тайнствения пълководец.

Мохамед Деиф, пълководец на военното крило на Хамас, 07.10.2023:
" Този ден е денят на великата гражданска война, с цел да се постави завършек на последната окупация и последния режим на апартейд в света ".

С тези думи командирът на военното крило на Хамас даде началото на интервенцията, която хвърли Израел и Газа в огъня на нова война. Ударните групи на Хамас последваха гласа, за който даже не е несъмнено, че принадлежи на Мохамед Деиф.

Само няколко души от най-близкото му обграждане знаят по какъв начин наподобява стратегът на смъртоносните офанзиви против израелците. От десетилетия няма негови фотоси. Предполагаемата му възраст е 58 години. Знае се, че при израелски въздушен удар против дома му в Газа през 2006 година е изгубил ръка, крайник и едното си око. При офанзивите против него умират жена му и двете му деца. Фамилията му също е незнайна. " Деиф " е бойното му име, което значи " Гостът " - отпратка към практиката палестински бойци да прекарват всяка нощ при друг приближен човек, с цел да не бъдат разкрити от израелското разузнаване.

От 2014 Мохамед Деиф е разгласен за " публичен зложелател номер 1 " на Израел. Напълно справедливо - той е измежду главните уредници на самоубийствените атентати през 90-те, преди да създаде тактиката за неочаквани ракетни удари и прокопаване на тунели за въоръжени нападения под израелските заграждения. Сегашният му метод за атакуване на загражденията към Газа с експлозиви и булдозери е невиждан.

Името на Деиф е измежду най-често скандираните при митинги на палестинци пред джамията " Ал Акса " в Ерусалим. А в Газа известността му надминава тази на всички политически водачи на Хамас. Водачът на " Ал Касам " - ударните отряди на групировката с жестока непримиримост следва метода за силово опълчване на Израел с последна цел - цялостното му заличаване.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР