Мохамед бин Салман е изпратил поредица от съобщения до Джеф

...
Мохамед бин Салман е изпратил поредица от съобщения до Джеф
Коментари Харесай

След хакерската атака бин Салман продължил да пише на Безос

Мохамед бин Салман е изпратил поредност от известия до Джеф Безос, откакто хакнал телефона му през май 2018 година, предаде „ Ню Йорк Поуст “. Това разкрива криминалистичен одит на устройството на най-богатия човек в света, осъществен от консултантската компания FTI.

През ноември 2018-а, месец след убийството на журналиста Джамал Кашоги, саудитският принц изпратил фотография на жена с кафява коса, наподобяваща тогава тайната другарка на Безос, репортерката Лорън Санчес, съпроводена от текста „ Да спориш с жена е като да четеш лицензираното съглашение за програмен продукт. Накрая би трябвало да игнорираш всичко и да кликнеш „ Съгласен съм “.

Два месеца по-късно създателят на Amazon обществено разгласи за развода със брачната половинка си Маккензи, а американското издание National Enquirer разкри, че е почнало следствие за аферата му с Лорън и има персонални чатове и голи фотоси на Безос.

На 14 февруари предходната година, откакто Безос бил осведомен по телефона, че Саудитска Арабия води онлайн акция против него, бин Салман писал още веднъж: „ Джеф, всичко, което чуваш, не е истина и е въпрос на време да схванеш истината. Няма нищо против теб или Amazon от мен или Саудитска Арабия “.

Изследователите от FTI са разкрили в iPhone-а подозрително видео, изпратено посредством обществената платформа WhatsApp на 1 май 2018 година, което промотира филм за телекомуникациите, само че след неговото изпращане изтеглянето на данни от устройството скочило с 29 хиляди % – от приблизително 430KB на 126MB на ден. Торентът е съхраняван в продължение на месеци. Безос и бин Салман разменили номерата си единствено месец по-рано, по време на вечеря в Лос Анджелис.

Саудитска Арабия отхвърли да е забъркана в офанзивата. „ Смятам, че „ парадокс “ е вярната дума. Идеята престолонаследникът да хакне Джеф Безос е изцяло глупава “, заяви външният министър на страната, принц Фейсал. Американското посолство прикани да бъде стартирано ново следствие, което да откри дали устройството на Безос е било цел за злоупотреби.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР