Могат ли по-високите данъци да спрат презастрояването в България?Кооперация до

...
Могат ли по-високите данъци да спрат презастрояването в България?Кооперация до
Коментари Харесай

Вечерни новини: Русия ограничава износа на горива; Нови заводи край София и Бургас

Могат ли по-високите налози да спрат презастрояването в България?
Кооперация до кооперация, а сред тях – още една. Новите жилищни здания в кварталите на София са толкоз доста, че има места, на които безусловно стопират притока на пресен въздух. А квартали като „ Редута “, „ Лозенец “ и регион „ Оборище “ нямат и нужната инфраструктура, която да поеме цялото това ново строителство.
Бургас и Пловдив са измежду най-евтините градове за покупка на парцел от чужденци
Тенденцията за живот в чужбина като цифров бродяга увеличи цените на недвижимите парцели в някои от най-предпочитаните райони в света. Португалия, да вземем за пример, даже анулира известната стратегия за златни визи в опит да спре притока на богати чужденци, които форсираха развиването на пазара в страната.
Полша стопира да доставя оръжия на Украйна поради разногласието за зърното
Един от най-верните съдружници на Украйна Полша стопира да доставя оръжия на своя комшия поради нарастващия дипломатически спор за зърното. Премиерът Матеуш Моравецки сподели, че вместо това фокусът на Полша ще бъде да се отбрани с по-модерни оръжия.
Vedra построява нова фабрика за 40 млн. лева край Бургас
Фармацевтичният колос Vedra International направи първа копка на новата си фабрика в село Зидарово, Бургаска област. Инвестицията е за над 40 млн. лева и се осъществя от компания „ Ведра Ленд “, която оперира в България и е част от  глобалната група.
Ottobock хареса България и се уголемява с нова индустриална база
Германският производител на високотехнологични и бионични протези Ottobock откри нов индустриален комплекс и световен център за услуги в София. Това е втората локация на компанията в България след открития през 2021 година цех в Благоевград.
Стартира българска платформа за „ баба чартърен “
Недостигът тук-там в държавните детски заведения в огромните градове в България е голям. Всяка година хиляди деца в столицата остават без място в яслите и градините, което слага родителите в обстановка, в която би трябвало да търсят различен вид за развъждане на децата си. Най-често това е частно детско заведение. чиято месечна такса от време на време е два пъти над минималната работна заплата за страната (780 лева.).
Русия наложи ограничавания върху износа на горива
Русия вкара краткотрайни ограничавания върху износа на бензин и дизел, с цел да стабилизира вътрешния си пазар, заяви държавното управление в четвъртък. Не се прецизира по какъв начин ще работят рестриктивните мерки, написа Reuters.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР