Мога да потвърдя, че информацията, която получихме на закритото заседание

...
Мога да потвърдя, че информацията, която получихме на закритото заседание
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин, БСП: Била е поставена цел да бъдат изгонени определен брой руски дипломати, после са търсени причини

" Мога да потвърдя, че информацията, която получихме на закритото съвещание на Народното събрание от премиера и от други представители, които участваха, се разминава с действителните обстоятелства, които бяха конкретизирани през вчерашния ден на председателския съвет с присъединяване и на управлението на Министерството на външните работи. " Това съобщи заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин в предаването " Твоят ден " по Nova News по отношение на проблема с изгонването на съветските дипломати.

По неговите думи преди 2 дни Народното събрание е било въведено в подвеждане във връзка с последователността на дейностите и причинно-следствените връзки. " Изводът, който мога да си направя след тези две чувания е, че е била сложена цел да бъдат изгонени избран брой дипломати и чиновници на съветското посолство, след което за една част от тези чиновници са търсени аргументи това да се случи ", заключи Вигенин.

" У нас има съществени подозрения за нарушение на процедурите, за взимане на еднолично решение, за предоставяне на устни инструкции - нещо, което считаме, че по подобен сериозен въпрос е неприемливо ", добави той.

Според социалистът при всички случаи би трябвало да стартира връзка с съветската страна за преосмисляне на целия обсег на това решение. " Самият факт, че 70 индивида се гонят и би трябвало да изоставен в границите на 3 дни, с изключение на политически и външнополитически, основава и други проблеми ", уточни заместник-председателят на Народното събрание.

Кристиан Вигенин изясни, че това би трябвало да бъде осъществено от Министерството на външните работи след инструкции от министър-председателя. " Ако това не бъде направено, ще би трябвало да се намеси още веднъж Народното събрание ", акцентира той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР