Моето убеждение е, че кръгът на заинтересовани лица от по-високите

...
Моето убеждение е, че кръгът на заинтересовани лица от по-високите
Коментари Харесай

Заинтересованите от по-високите цени на тока били повече, отколкото си мислим

Моето разбиране е, че кръгът на заинтригувани лица от по-високите цени на тока наподобява е по-голям, в сравнение с си мислим, сподели през днешния ден пред " Нова телевизия " заместник-председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Румен Радев. Според него казусът към този момент не е единствено с електроцентралите на Христо Ковачки.

Според Радев страната не съумява да се оправи трайно с казуса. Той прецизира, че високите цени се дължат не на физически, а на търговски недостиг.

" Истините доста пъти се прикриват от полуистини или недоизречени истини. В оптималната степен, изключително енергоинтензивният бизнес, се стреми да подписва двустранни контракти по опция непосредствено с производител. Само че, с цел да стигнете до подобен договор, би трябвало да имате поставени количества и на пазара. В случая, в случай, че има лимитирани потенциали, това е проблем ", изясни още Радев.

Неговото мнение е, че има смисъл от стартирането на нова платформа, която да пренарежда и приоритизира методите на доставка. Вчера министърът на енергетиката Теменужка Петкова разгласи, че се изследва опцията на българската самостоятелна електроенергийна борса да бъде основана нова платформа, предопределена за търговия с ел. сила във връзка с огромните индустриални потребители.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР