Моето подозрение е, че бях освободена, защото съм пречка за

...
Моето подозрение е, че бях освободена, защото съм пречка за
Коментари Харесай

Гергана Алексова за уволнението от НКЖИ: Мисля, че съм пречка за завръщане на модела ГЕРБ-ДПС

" Моето съмнение е, че бях освободена, тъй като съм спънка за завръщане на модела ГЕРБ-ДПС ". Това съобщи в ефира на NOVA NEWS някогашният заместник-директор на НКЖИ Гергана Алексова, която бе уволнена в сряда.
Прочетете още
На въпрос по какъв начин е научила за уволнението си, тя отговори, че е била извикана в кабинета на генералния шеф на компанията. Там били единствено двамата. " Точните думи бяха: " Аз доста добре работя с теб, нямам забележки към твоята работа, само че по този начин ми подредиха ". Алексова попитала кой му е наредил. " Каза, че министърът му е наредил ", уточни тя и посочи, че не е било упоменато името на служебния министър Христо Алексиев.

Вчера Алексова написа във Фейсбук, че е изпълнявала предписание на генералния шеф Златин Крумов. " Разпореждането му беше, че трява да се приключи договорката за горивата с компанията " Теракорп ", която и към този миг беше снабдител на НКЖИ. Договорът с нея е подписан след договорка на Софийската стокова борса на 13 май. Предишния ден вечерта си подписах спомагателното съглашение за зам. ген. шеф ", сподели Алексова.

На въпрос кой спри зад " Теракорп " Алексова отговори, че в медиите се спекулира с името Кирил Добрев. „ Ще има спекулации - от медиите разбирам, че освобождението ми е поради този контракт и е трябвало да ми бъдат предадени поздрави от един човек. Чета, че трябвало да ми бъдат предадени поздрави от Кирил Добрев. Не са ми предали поздрави от него. Дали е правилно, или не може би ще каже този, който е трябвало да ми съобщи поздравите ".

На обвиняването, че поради нея компанията е останала без горива, Алексова отговори, че тя е била без горива известно време преди подписване на договорката на 13 май. " В момента компанията има горива за още 10 дни. Поне по този начин твърди самият общоприет шеф и поделенията, които използват течните горива на едро ", разяснява още тя.

Алексова определеи всички обвинявания против нея като " операция ". Отрече да е политическо предопределение и разгласи, че ще апелира уволнението си.

" Аз съм уволнена не за непросветеност - за това има обособен член в Кодекса на труда. Аз съм уволнена, тъй като броя " началник интернационална активност " е съкратена ", безапелационна бе Алексова.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР