Модната индустрия води до повече от 8% от парниковите газове

...
Модната индустрия води до повече от 8% от парниковите газове
Коментари Харесай

"Капсулен гардероб": С малко дрехи имаме комбинации за много визии и пазим природата

Модната промишленост води до повече от 8% от парниковите газове и една пета от всички отпадъчни води по целия свят.

Затова концепцията за " капсулен дрешник ", при която с по-малко облекла имаме комбинации за повече визии става все по-популярна.

Живеем на Земята, където към този момент доста деликатно би трябвало да разпределяме ресурсите, съобщи той

„ Това е тематика, която визира и доста други – от екологична позиция, от социално-икономическа. Първото определение за „ капсулен дрешник “ е заложено в Оксфордския речник през 1938 година Определението за него е, че с малко количество облекла – защити продукти, бихме могли да изглеждаме добре и да имаме една хармонична визия “, изясни пред bTV дизайнерът Радостина Долапчиева.

Близо 20% от международните отпадъчни води са в следствие от стилната промишленост

Тя уточни, че в забързаното всекидневие е по-добре да изберем за гаредероба си една по-неутрална гама – бялo, черно, бежово, само че е хубаво да включим и някой пъстър детайл, който елементарно би се съчетал с тях.

„ Цикламата безусловно добре би се съчетала и с черен, и с бял цвят, синият колорит - също. Тъмносиньото е доста безпристрастен цвят. Хората, които не обичат черния цвят и го считат за тъмен, могат да заложат на тъмносиньото. Той също се съчетава извънредно добре – и с по-цветни, и с бели нюанси, и с бежовата гама “, изясни дизайнерът.

Двама млади българи основават приложение, което желаят да трансфорат в пазарен водач в Източна Европа

Радостина Долапчиева сподели комбиниране на облекла, които са подобаващи както за по-официални събития, по този начин и за по-небрежни визии. Облеклото ни би трябвало да е съобразено и ситуационно - къде сме и какво споделяме с него.

В Световния ден на околната среда - 5 юни, сложихме началото на " Зелената седмица " – акция за отговорно държание към нея.

До 9 юни в ефира, на btvnovinite.bg, в обществените мрежи и радиостанции ще ви даваме потребна информация за това какво можем дружно да създадем в всекидневието си, та ка че да понижим въглеродния отпечатък.

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР