Модерна японска баня е практична по всякакъв начин. На първо

...
Модерна японска баня е практична по всякакъв начин. На първо
Коментари Харесай

9-годишното японско момиче Айко показа как изглежда “умен дом” на японски

Модерна японска баня е практична по всевъзможен метод. На първо място, тpwa ви разрешава да спестите вода, електричество и вашето време, а също по този начин подсигурява улеснение и опция да се насладите на приятни моменти за релакс, тъй че нищо да не ви разсейва.

3 души могат да употребяват банята по едно и също време

1.

Мивка, тоалетна и баня са в разнообразни стаи в японски апартамент. Малка съблекалня с мивка, където се намира пералнята, е обвързвана към банята, а тоалетната е изцяло обособена.

И по този начин, банята е място, където можете да се отпуснете, да забравите за паниката и да не се притеснявате, че някой от членовете на фамилията ще наруши персоналния живот, ще почука в тоалетната или ще пристигна да си измие ръцете.

2. 

Прибиращ се кран, който е инсталиран до мивката, прави допустимо увеличението на пространството над мивката. Това е доста комфортно, когато би трябвало да миете домашни любимци или дребни деца, да миете неща в мивката или да измиете играчки.

3.

До банята има специфичен висок стол, на който би трябвало да се измиете със сапун, с цел да влезете във водата към този момент чиста.

4.

Банята за японците е на първо място място, където можете да се отпуснете, да подхраните тялото с влага, да се изкъпете в ароматната вода. И не място за миене. Това е в контрастност с нашите бани, които са покрити с всевъзможни почистващи препарати.

Аксесоарите за баня включват дребен стол и кофа с ръкохватка за зачерпване на вода и изплакване. На този стол можете да си насапунисате  тялото,  да измиете косата си с шампоан а по-късно да жлезнете под душа.

Този метод дава опция на всички членове на фамилията да употребяват една и съща вана и доста да спестят потреблението на вода.

5.

Много просто е да измиете баня благодарение на душ. Цялата вода от стените се оттича в дренажния отвор в пода. Удобно: той се измил и измил банята.

Нагреваем и гумен похлупак за баня

В Япония няма централно отопление на дома през зимата. Вместо това японците употребяват всевъзможни способи да се затоплят. Всяка къща има “котацу ” – маса с нагревателен детайл, подложен под капака и одеяло.

Много къщи имат обичайната японска фуро вана с доста топла вода – почти 40–43 ° C. Обичайно е да вземате парна баня всеки ден – това не е разкош, а метод да се стоплите в студени зимни вечери.

А в жилищата те бяха сменени от отоплена вана и гумено покритие, с цел да поддържат по-добре топлината и да спестят електрическа енергия.

Съвременните японски вани имат контролни панели

6.

Японската баня има надзорен панел. С помощта на бутоните можете:

поддържайте непрекъсната температура на водата за всички членове на семейството; включете спешния бутон, с цел да се обадите за помощ; да се обадите на някой от семейството да донесе забрадка, която сте не запомнили да вземете със себе си, или чаша благоуханен чай, или книга.

И в кухните също

7.

Дори съзерцателни японци не обичат да губят време на вятъра. Няма потребност да тичате напред-назад, с цел да ревизирате дали ваната е цялостна. Специален датчик ще контролира температурата на водата, автоматизирано ще изпълни ваната, ще спре водата в чешмата и ще даде звуков сигнал, че можете да отидете да плувате.

Водата за баня може да се употребява за измиване

8.

След като всички членове на фамилията са се измили, водата към момента е задоволително чиста, с цел да бъде употребена наново в пералнята. Разбира се, в случай че преди този момент сте се измили със сапун и шампоан отвън банята.

Достатъчно е да спуснете втория завършек на маркуча за подаване на вода във водната баня и да включите пералнята. И защото водата към момента е гореща, тя икономисва и сила.

Над тоалетната има умивалник

9.

Можете да измиете ръцете си незабавно след потребление на тоалетната. Водата се включва посредством сигнала на инфрачервен датчик и се изхвърля в тоалетната паница, от която по-късно се води към тоалетната. Такива са спестяванията.

10.

За да предотвратите появяването на плесен в банята, има аспиратор, който може да работи в два режима – леден и парещ въздух. Така че можете да окачите измитите облекла и да ги изсушите бързо.

Банята е с тв приемник.

11.

Няма практическа изгода, само че можете да се насладите на обичаното си телевизионно шоу или футболен мач, до момента в който се бавите в горещата вана.

Обществените тоалетни имат специфични уреди за деца

12.

За всяка мама е подозрително наслаждение да се разхожда над тоалетната с бебето на ръце. Сгъваемите седалки са направени в японски публични тоалетни, където можете умерено да поставите малко дете да чака.

Може би японската „ интелигентна “ техника не е евтина и не всеки има под с източване, само че можем да вземем доста спестявания от японците сега гратис.

Например след измиване спуснете маркуча за подаване на вода към пералнята във ваната, защото в доста жилища банята е комбинирана. Ако в фамилията има 2 души, тогава първият може първо да мие под душа, да отмие пяната и по-късно да плува, с цел да остави чиста вода за различен.

Какви хакове живеете вие ​​или вашите другари? Споделете в мненията.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР